Serbia shtyn zgjedhjet për shkak të pandemisë, data e re më 21 qershor

Pas mbledhjes me përfaqësuesit e partive politike, Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç bëri me dije se zgjedhjet parlamentare dhe lokale në Serbi do të mbahen më 21 qershor.

Zgjedhjet në Serbi duhet të mbaheshin më 26 prill, por janë shtyrë për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Më 15 mars, autoritetet serbe kanë shpallur gjendjen e jashtëzakonshme. Është njoftuar se Parlamenti i Serbisë do ta heqë gjendjen e jashtëzakonshme të mërkurën, më 6 maj.

Pas takimit Vuçiç tha se nuk pret që të ketë ndonjë tubim të madh zgjedhor gjatë muajit maj, ndërsa për qershor tha se do të konsultohen mjekët.

Serbia ka konfirmuar mbi 9,500 raste të të infektuarve me koronavirus dhe 197 viktima.