Shehi: Dekreti i Metës nuk mjafton. Nevojitet përmbysja e sistemit

Kreu i LZHK-së, Dashamir Shehi shprehet në emisionin “Të Pekspozuarit” se dekreti i Presidentit Ilir Meta për zhvillimin e zgjedhjeve në 13 Tetor dhe jo në 30 Qershor nuk e ndihmon opozitën.

Presidenti Meta është brenda agjendës së tij politike. Ai mbyll burrokracinë e tij politike. Zoti Basha ka ndjekur linjën e tij politike që është ajo që ka ditë që dihet. Ne nuk mjafton dekreti. Ne nuk kemi dalë në demonstratë thjesht për të shtyrë zgjedhjet për 3 muaj. Nëse nuk ndryshon të shtratit kushtetues, nuk bëhen disa reforma që tentojnë që të përmbysin këtë sistem, për ne këtu s’ka normalitet. Ne kemi një objektiv të qartë sesa një palë zgjedhje”, theksoi Shehi.

Më tej Shehi tregoi se projekti i opozitës është të ndryshojë sistemin politik. “Këtu në Shqipëri është ngritur një pritshmëri e ekzagjeruar për datën e zgjedhjeve. Dekreti i Presidentit Meta nuk na ndihmon në projektin e madh politik për të përmbysur regjimin. Projekti ynë është më i madh, duam ndryshimin e sistemit”, deklaroi Shehi.