Situatë emergjente në Bahamas, mbi 2500 të zhdukur dhe mijëra të pastrehë

Përveç shkatërrimeve të mëdha, uragani Dorian ka shkaktuar edhe tragjedi në njerëz në Bahamas. Shërbimet e emergjencës në ishujt kanë regjistruar 2,500 persona të zhdukur.

“Deri më tani, janë rreth 2,500 persona të regjistruar nga Qeveria e Bahamasit të zhdukur”, tha zëdhënësi i Agjencisë Kombëtare për Menaxhimin e Emergjencave, Carl Smith. Autoritetet parashikojnë numër mjaft të madh të vdekurish, pasi numri i personave të zhdukur do të përditësohet sërish.

Për më tepër që mijëra persona të tjerë kanë nevojë për ndihmë. Zonat më të shkatërruara si pasojë e uraganit janë Abakos dhe Grand Bahama, ku në këto ishuj rreth 76 mijë persona për shkak se u janë shkatërruar shtëpitë, nuk kanë ku të strehohen.