I vetëm në garë, Skënder Gjinushi zgjidhet kryetar i Akademisë së Shkencave

Skënder Gjinushi është zgjedhur kryetar i Akademisë së Shkencave. Me 35 vota pro dhe 6 kundër Skender Gjinushi u zgjodh drejtues i këtij institucioni.

Ishin 44 kandidat me të drejtën e votës për 4 vende vakante në këtë institucion.

Secili vend vakant ka nga një kandidat:

1-Skënder Gjinushi, në garë për kreun e Akademisë së Shkencave

2-Vasil Tole, kandidat për zv/kryetar të Akademisë

3-Salvador Bushati, kandidat për sekretar

4-Neki Frashëri, kandidat për kryetar seksioni të Shkencave të Natyrës.