Studimi, herpesi mund të çojë në sëmundje të zemrës

Një studim i ri nga Universiteti i Sussex zbuloi një lidhje mes cytomegalovirus (CMV), një virus i zakonshëm që lidhet me herpesin  dhe dëmtimet kardiovaskulare.

Me sa duket, infeksioni i njëjtë që shkakton ato gunga të dhimbshme  mund të sulmojë arteriet rreth zemrës.

Është vërtetuar se një lloj qelize e veçantë shkakton probleme me zemrën dhe më parë nuk ishte e qartë se këto qeliza ishin të lidhura drejtpërdrejt me CMV.

Deri tani, virusi është konsideruar i bezdisshëm, por i padëmshëm.

Studiuesit mendojnë se trajtimi i virusit mund të ndihmojë në trajtimin dhe ndoshta edhe parandalimin e sëmundjeve të zemrës.