KRYESORE

Studimi i fundit, vlera normale e temperaturës së trupit nuk është 37 gradë

Studimi i fundit, vlera normale e temperaturës së trupit nuk

Nuk ka vlerë të përcaktuar për temperaturën normale të trupit, pasi ajo është pak më e lartë për gratë sesa për meshkujt, është më e lartë për fëmijët sesa për të rriturit dhe është gjithashtu më e ulët në mëngjes.

Sipas një studim të përfunduar në bazë të 11.458 listave të temperaturës në një spital në SHBA, femrat kanë gjithashtu temperaturë më të lartë gjatë shtatzënisë dhe ovulimit. Në fakt, temperatura prej 37.2 gradë në mëngjes nuk është normale dhe mund të jetë krejtësisht e pranueshme në orën 16:00.

Ekspertët në studim kanë arritur në përfundimin se temperatura normale e të rriturve gjatë ditës është 37.2 gradë, dhe ethet mesatarisht fillojnë kur tejkalohet kjo vlerë.

Temperatura e trupit duhet të konsiderohet në mënyrë fleksibile në kontekstin e moshës, gjinisë, moshës, por pragu i lartë i temperaturës “normale” është 37.7 gradë Celsius.

Ditari politik

Të fundit