Të pedalosh për Gilman Bakallin: Eja në Shkodër më 6 tetor

Shoqata “Shkodra Mountain Bikers”, me nismën dhe mbështetjen e familjes Bakalli do të organizojnë me datën 6 tetor veprimtarinë sportive MTB Cross Country në nder dhe përkujtim të Gilman Bakallit, pedagogut dhe publicistit që u nda nga jeta tre vjet më parë.

Gara do të përmbyllet me një fitues i cili do të marrë “Trofeun Gilman Bakalli 2019”. Trofeu dhe gara janë një homazh për një ndër nismëtarët e këtij sporti në Shkodër, Gilman Bakallin, dhe njëkohësisht promovim i këtij sporti, thuhet në lajmërimin e shoqatës. Po aty saktësohet se veprimtaria mbështetet nga “Qendra Kulturore Arka” dhe “Malteser”.
Pjesëmarrja është e lirë për të gjitha moshat mbi 18 vjeç dhe pa pagesë ndërda regjistrimi mund të bëhet duke ndjekur këtë lidhjeNë lajmërimin e shoqatës bëhen me dije edhe fazat e veprimtarisë:

– Grumbullimi do të bëhet në Qendrën Kulturore Arka, ora 10.30, nga ku do të shkohet me biçikleta deri te Ura e Mesit. (7.9 km)

– Gara fillon te Ura e Mesit dhe përfundon në Gjoç (Rragam) tek moli i Sarda Yacht. (totali 16.93 km)

– Kthimi nga Gjoç (Rragam) për tek Qendra Kulturore Arka me biçikleta. (12 km)
Ndarja e çmimeve, biseda mes miqsh dhe birrë.