‘Valë’ arrestimesh për tërmetin, 9 në pranga, mes tyre numri 2 i PS në Durrës

Valë arrestimesh dhe të tjerë të identifikuar dhe të shpallur në kërkim në Durrës, në sajë të hetimeve të nisura pas tërmetit të 26 nëntorit që shkaktoi 51 viktima dhe qindra të plagosur e banesa të shkatërruara, kryesisht në Durrës e Thumanë.

Prokuroria e Durrësit ka lëshuar që prej natës së mbrëmshme 17 urdhra ndalimi në radhë zyrtarësh si punonjës të të gjitha strukturave të shtetit, inxhinierë, arkitektë, ndërtues, apo persona të tjerë që kanë lidhje direkt, kryesisht me pallatet që u shembën nga tërmeti.

Sipas policisë së shtetit, mes të ndaluarve janë:

1-Arben Isaku, 42 vjeç, me detyrë ish-drejtor i ALUIZNI-it Durrës, i dyshuar si autor i veprës penale “Shpërdorimi i detyrës”. Arben Isakun njihet edhe si numri dy i PS-së në Durrës, sekretar i Përgjithshëm.

2-Klajdi Lame, 32 vjeç, në cilësinë e inspektorit të Inspektoratit Ndërtimor Urbanistik Durrës, në objektin pallat 6- katësh, i cili ndodhet në lagjen Nr. 6, rruga “Shoqëria Bashkimi”, ku humbën jetën dy shtetase, i dyshuar si autor i veprës penale “Shpërdorimi i detyrës”.

3-Albrend Qetka, 35 vjeç, në cilësinë e specialistit të verifikimit në terren pranë ALUIZNI-it, Durrës, në objektin pallat 6- katësh, i cili ndodhet në lagjen Nr. 6, rruga “Shoqëria Bashkimi”, ku humbën jetën dy shtetase, i dyshuar si autor i veprës penale “Shpërdorimi i detyrës”.

4-Kujtim Hasa, 53 vjeç, në cilësinë e shefit të shërbimeve të shtëpisë së pushimit të Ministrisë së Brendshme, i dyshuar si autor i vepres penale “Vrasja     me         dashje”.

5-Ahmet Doda, 52 vjeç, në cilësinë e drejtorit të shtëpisë së pushimit të Ministrisë së Brendshme, i dyshuar si autor i veprës penale “Shpërdorimi i detyrës”.

6-Rruzhdi Xheka, 79 vjeç, në cilësinë e ndërtuesit informal në objektin “Hotel Mira Mare”, ku humbën jetën 2 shtetas, i dyshuar si autor i veprës penale “Vrasja në rrethana të tjera cilësuese”.

7-Avdulla Osmani, 61 vjeç, në cilësinë e ndërtuesit informal të legalizuar më vonë në menyrë të paligjshme të objektit “Hotel Tropikal”, ku humbën jetën 2 shtetas kosovarë, i dyshuar si autor i veprës penale “Vrasja në rrethana të tjera cilësuese”.

8-Defrim Celami, 44 vjeç, në cilësinë e specialistit që ka përpiluar aktin e ekspertimit teknik në objektin pallat 6- katësh, i cili ndodhet në lagjen Nr. 6, rruga “Shoqëria Bashkimi”, ku humbën jetën dy shtetase, i dyshuar si autor i veprës penale “Shpërdorimi i detyrës.

9- Nevjana Isufi, 45 vjeçe, e cila me studion e saj private hartonte projekte fiktive, e dyshaur si autore e veprave penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.

Kujtojmë se kryeprokurori Olsian Çela urdhëroi që të nisin menjëherë hetimet për tërmetin duke filluar me Durrësin, vetëm një ditë pasi mori zyrtarisht detyrën. Pas takimit në Prokurorinë e Durrësit, Çela paralajmëroi valë arrestimesh pas tërmetit.

5 persona ikën nga Shqipëria pas tërmetit, a kemi të bëjmë me dekonspirim? Si u përgjigj drejtori në Policinë e Shtetit