Vdekja e të riut shqiptar trondit komuniteti italian

Vdekja e të riut shqiptar Ledio Cerriku ka tronditur dhe trishtuar komunitetin italian në Cesenatico.

Trupi i të ndjerit mbërriti në Shqipëri, ku do të kryhet funerali. Por komuniteti në Itali ka treguar mjaft solidaritet e ata kanë mbledhur fonde për të ndihmuar familjen nga Elbasani në këtë moment tragjik. Madje, në dispozicion është vënë edhe një llogari bankare.

Shtëpia e djalit në Cesenatico të mërkurën në mbrëmje u kthye në një vend pelegrinazhi për shumë shqiptarë në Itali, madje edhe njerëz që nuk e njihnin personalisht. Komandanti i Policisë lokale Cesenatico Edoardo Turci shkroi një letër të ndjerë për 19 vjeçarin.

“Sipas traditës, të ftuarit u mirëpritën nga të afërmit me një cigare dhe një gotë, nën të cilën ata lanë paratë e tyre: një garë solidariteti e jashtëzakonshme dhe në lëvizje, sepse drama që po përjeton familja e Ledios është i pafundme.

Për agjentët që zbuluan aksidentit, ishte shumë e vështirë të mos merrje pjesë emocionale në tragjedi. Pavarësisht nga detyrat e nevojshme rituale të ftohta, pamja e çarçafit të bardhë që mbulonte kufomën mund të trondiste jo vetëm ata”.