Veç Kinës, këto janë 13 vendet ku janë konfirmuar raste të infektuara nga coronavirusi

People wait as medical staff (back) wear protective clothing to help stop the spread of a deadly virus which began in the city, at Wuhan Red Cross Hospital in Wuhan on January 24, 2020. - Chinese authorities rapidly expanded a mammoth quarantine effort aimed at containing a deadly contagion on January 24 to 13 cities and a staggering 41 million people, as nervous residents were checked for fevers and the death toll climbed to 26. (Photo by Hector RETAMAL / AFP) (Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Tashmë, veç Kinës, rastet e infektuara nga virusi vdekjeprurës, me burim në Wuhan, janë konfirmuar edhe në vende të tjera të botës.

Sipas CNN, sot Australia, Malajzia dhe Nepal raportuan rastet e tyre të para të konfirmuara të koronavirusit Wuhan.

Tani ka arritur në 13 numri i vendeve jashtë territorit të Kinës ku janë konfirmuar rastet e virusit vdekjeprurës.

Vendet e tjera:

Hong Kong: 5 raste

Tajlandë: 5 raste

Australia: 4 raste

Francë: 3 raste

Japoni: 3 raste

Malajzi: 3 raste

Singapori: 3 raste

Tajvan: 3 raste

Makao: 2 raste

Koreja e Jugut: 2 raste

Shtetet e Bashkuara: 2 raste

Vietnami: 2 raste

Nepal: 1 rast