Veliaj i prerë: Nuk ka iluzione, Teatri i ri do ndërtohet

Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj ka risjellë edhe një herë debatin për çështjen e Teatrit Kombëtar.

Ndonëse prej më shumë se një viti, aktorë dhe aktivistë e kundërshtojnë projektin për shembjen e godinës, Veliaj tha sot në mbledhjen e Këshillit Bashkiak se teatri i ri do të ndërtohet dhe se shumë shpejt do të aplikohet edhe kosto e tarifës për të.

“Do të aplikojmë edhe koston e tarifën për teatrin e ri. Nuk ka iluzione, teatri do ndërtohet. Ndaj për ata që po lodhen te teatri, ruani energjinë. Një nga projektet që prapë po debatohet tani nga një minorancë e zhurmshme është Teatri i Ri Kombëtar por unë them që në finale të gjithë projektet e mira që kanë një konsensus publik nga shumica e heshtur janë projekte që do vazhdojnë do shkojnë deri në fund dhe sot u gëzova jashtë mase kur dëgjova që gjithë kryetarët e bashkive të Ballkanit po përfshihen në projekte të tilla strategjike”, u shpreh Veliaj.