Vota në OKB/ Ambasadorja amerikane Haley pritje për ‘miqtë e Amerikës’ më 3 janar

epa06127110 Nikki Haley, the United States' Ambassador to the United Nations, address the United Nations Security Council following a vote on a resolution to implement new sanctions against North Korea as way to pressure Kim Jong Un's regime to return to international nuclear and missile negotiations at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 05 August 2017. EPA/JUSTIN LANE

Ambasadorja amerikane në OKB, Nikki Haley, u ka dërguar një ftesë të enjten të 65 vendeve që nuk votuan kundër Shteteve të Bashkuara në Asamblenë e Përgjithshme të OKB për të denoncuar njohjen nga presidenti Trump të Jeruzalemit si kryqytet i Izraelit.

Sipas Fox News ftesa që Ambasadorja u ka bërë këtyre vendeve në një pritje më 3 janar, shënon një hap simbolik të Washington-it për të thënë se janë mbajtur shënim vendet që e kanë mbështetur, si dhe ato që kanë bërë të kundërtën.

Haley, sipas komunikimit të siguruar nga Fox News, i ftonte përfaqësuesit e vendeve që votuan jo, abstenuan apo nuk votuan fare, ‘në një pritje falenderimi për miqësinë tuaj ndaj Shteteve të Bashkuara”.