Vuçiç flet për Politico: Të kthehemi te Jugosllavia e Titos ku të futet edhe Shqipëria

BELGRADE, SERBIA - APRIL 02: Current Serbian Prime Minister and presidential candidate Aleksandar Vucic prepares to cast his ballot at a polling station on April 2, 2017 in Belgrade, Serbia. Serbians are casting their ballots to choose a new president in an election that will test the public support of the autocratic pro-EU Prime Minister Aleksandar Vucic against a fragmented opposition. Vucic must win by more than 50 percent in the first round of voting to avoid a runoff election (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Presidenti i sapozgjedhur i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, në një intervistë për portalin amerikan Politico, pyetjes ‘a po përpiqet të rikrijojë Jugosllavinë?’, i është përgjigjur:  “Jugosllavinë e vjetër, plus Shqipërinë. Është një ide politike, por që nuk e prek sovranitetin e tyre. Do të ndihmonte ekonomitë tona. Ne kemi nevojë për norma rritjeje ekonomike nga 4-5 përqind, jo 3 përqind në vit. Kjo nuk mjafton.”  

Gazetari i Politico ndërhyn duke i kujtuar tensionet në rajon dhe pamundësinë e këtij lloj bashkëpunimi, por Vuçiç këmbëngul duke thënë se e ka bërë Tito. “Ai ishte diktator komunist, por shumë i zgjuar. Një bravëndreqës, a të besohet? Ai dinte si të lidhej me njerëzit. Kjo na duhet. Duhet të lidhemi me njerëzit.

Intervista e plotë:

http://www.politico.eu/article/q-and-a-with-aleksandar-vucic-serbia-prime-minister-president-election/