Flash News

KRYESORE

Neue Freie Presse 1931/ Fjalët e para të mbretit Zog pas atentatit që ju bë në Vjenë

Aurenc Bebja, Francë

“Le Petit Journal” ka botuar, të hënën e 23 shkurtit 1931, në faqen n°3, fjalët e para të mbretit Zog pas atentatit të Vjenës, të botuara në gazetën austriake “Neue Freie Presse”.

Vjenë, 23 shkurt — Neue Freie Presse e këtij mëngjesi ka publikuar deklaratat e mëposhtme të mbretit Zog:

 Kam ardhur në Vjenë në mënyrë private dhe për të përfituar nga shkenca dhe aftësia e padiskutueshme e stafit mjekësor të kryeqytetit austriak.

Unë jam thellësisht i zemëruar që gjenden këtu njerëz që, për fat të keq, e quajnë veten shqiptarë, dhe sjellin në tokën austriake, në mënyrën më kriminale, grindjet (mosmarrëveshjet) politike.

Më lejoni, më në fund, të shpreh keqardhjen për vdekjen e mikut tim besnik, komandant Topallajt, i cili ra në krye të detyrës nën plumbat e vrasësve.

https://www.darsiani.com/la-gazette/fjalet-e-para-ekskluzive-te-mbretit-zog-pas-atentatit-te-vjenes-per-neue-freie-presse-1931/?fbclid=IwAR0JEq_iiXDzwrx74NX63OMShl9LZ5ge8ZfzuhzOxn68DtIKTukzD3mKF70

Të fundit