POLITIKOFF

"Ekrani më i madh IMAX", kinemaja gjermane thyen rekord botëror

"Ekrani më i madh IMAX", kinemaja gjermane thyen rekord

Një kinema gjermane theu dy rekorde botërore Guinness me një ekran IMAX me një sipërfaqe të madhe 8770.43 metra katrorë. Traumplast Leonberg, një zinxhir multipleksi në Baden-Württemberg, instaloi një ekran IMAX me përmasa 39 m e 21 cm, duke vendosur Rekordet Botërore Guinness për ekranin më të madh të përhershëm IMAX dhe ekranin më të madh të përhershëm të kinemasë në përgjithësi.

"Ekrani më i madh IMAX", kinemaja gjermane thyen rekord

Përfaqësuesit e Rekordeve Botërore Guinness thanë se ekrani u mat nga një kompani e specializuar duke përdorur teknologjinë e sensorëve lazer, e cila i lejoi ata të konfirmonin madhësinë e ekranit me saktësi milimetrike. Ata shtuan se:

"Për ta parë këtë në perspektivë, ekrani është më i gjerë se një aeroplan Boeing 737."

Rrugëtimi i rekordit filloi me zgjerimin e tyre të planifikuar të degës së tyre të kinemasë në Leonberg, ku pronari Marius Lochmann donte t’u ofronte miqve një përvojë të paharrueshme kinemaje. Ndërtimi i ekranit të kinemasë IMAX filloi në vitin 2020 dhe nuk u finalizua deri në shtator 2021, pikërisht në kohën e publikimit të filmit të fundit të James Bond të Daniel Craig ‘No Time to Die’. Vetëm në dhjetor të vitit të kaluar, ekrani u vërtetua nga Rekordet Botërore Guinness dhe iu dha titulli i ekranit më të madh të përhershëm të kinemasë (në përgjithësi) me përmasa të mëdha 814,8 metra katrorë (38,80 m x 21,00 m). Ekrani aktualisht qëndron si më i madhi për shkak të mbylljes së IMAX Sydney, i cili i është nënshtruar një restaurimi më të gjerë.

Të fundit