Rajoni

Covid-19, Maqedonia e Veriut do të marrë vaksinën ruse Sputnik V

Covid-19, Maqedonia e Veriut do të marrë vaksinën ruse Sputnik V
Foto ilustruese

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev njoftoi se do të marrë vaksinën ruse Sputnik V.

Komisioni për Shëndetësi ka vlerësuar se numri i vaksinave të porositura është  mjaftueshëm që të bëhet imunizimi kolektiv, tha kryeministri Zaev.

“Nëse vazhdojmë të porosisim vaksina ‘Sputnik’, ajo që pason është me siguri ‘Astra Zeneca”, tha ai.

Gjithashtu shtoi se Maqedonia e Veriut do të marrë edhe doza nga Pfizer dhe Sinopharm.

“Nëse dështon një pjesë e porosive dhe anulohet një pjesë e porosive me siguri ajo që pason si porosi është vaksina Sputnik. Kjo është arsyeja pse ne kemi bërë marrëveshje aq sa kemi nevojë në përputhje me planin kombëtar për vaksinimin e qytetarëve në Republikën e Maqedonisë Veriore", tha Zaev.

Të fundit