Flash News

Bota

Banka Botërore thotë se rindërtimi i Ukrainës së shkatërruar nga lufta kushton 411 miliardë dollarë

Banka Botërore thotë se rindërtimi i Ukrainës së

Një raport i Bankës Botërore ka vlerësuar se do t'i kushtojë Ukrainës 411 miliardë dollarë gjatë 10 viteve të ardhshme për t'u rikuperuar dhe rindërtuar nga lufta e Rusisë ndaj vendit.

Raporti i publikuar të mërkurën tha se vlerësimet "duhet të konsiderohen si minimale pasi nevojat do të vazhdojnë të rriten për sa kohë që lufta të vazhdojë".

Raporti detajon disa nga shifrat ekonomike dhe njerëzore të luftës së Rusisë, duke përfshirë gati 2 milionë shtëpi të dëmtuara, më shumë se një në pesë institucione shëndetësore publike të dëmtuara, 650 ambulanca të dëmtuara ose të vjedhura dhe të paktën 9,655 civilë të konfirmuar të vdekur, përfshirë 461 fëmijë.

Rindërtimi i Ukrainës “do të zgjasë disa vite”, tha të mërkurën zëvendëspresidentja e Bankës Botërore për Evropën dhe Azinë Qendrore, Anna Bjerde.

 


 

 

 

Të fundit