Flash News

Ditari i Maxhorancës

Bizneset e dëmtuara nga pandemia/ Shtyhet afati për garancinë sovrane, aplikimet deri më 30 qershor

Bizneset e dëmtuara nga pandemia/ Shtyhet afati për garancinë
Foto Ilustruese

Ministria e Financave dhe Ekonomisë me kërkesë të Shoqatës së Bankave ka vendosur të shtyjë afatin për garancinë sovrane deri më 30 qershor të këtij viti.

Kërkesa e Shoqatës së Bankave vjen pasi bizneset vijojnë të kenë interes për këtë program

Sipas ministrisë, deri në fund të vitit 2020, garancia shtetërore, e miratuar me një vlerë totale prej 15 miliardë lekë, është përdorur në vlerën prej më tepër se 5 miliardë lekë.

“Shtyrja e afatit për aplikime deri në mesin e vitit 2021 do të mundësojë përfitimin nga një masë më e madhe biznesesh, aktiviteti, i të cilave është goditur nga pandemia e Covid-19”, thuhet në njoftim.

Ditari politik

Të fundit