Flash News

Ditari i Maxhorancës

"Është krim", Rama nga Londra: Deklaratat e Braverman për shqiptarët, turp për politikën britanike

"Është krim", Rama nga Londra: Deklaratat e Braverman

Kryeminsitri Edi Rama ka nisur vizitën disa ditore në Britaninë e Madhe. Nga Londra, Rama dënoi deklaratat dhe komentet e Sekretares së Brendshme, Suella Braverman duke thënë se veçimi që iu bë emigrantëve shqiptarë, ishte një “turp”.

Rama tha se komentet e Bravermanit vitin e kaluar për "kriminelët shqiptarë" që kaluan Kanalin me varka të vogla, mund të konsiderohen vetë krim.

“Fatkeqësisht, ne e kemi parë veten dhe komunitetin tonë duke u veçuar në këtë vend për qëllime politike. Ka qenë një moment shumë, shumë i turpshëm për politikën britanike,” tha ai për programin Today të BBC Radio 4.

Vërejtjet e Braverman ishin një "pikë e ulët", tha ai, duke shtuar se vullneti politik për të kapërcyer përkeqësimin e marrëdhënieve ka mbetur.

“Ajo që është thënë nga anëtarët e kabinetit, duke filluar me sekretarin e brendshëm, është veçimi i komunitetit tonë, që nuk është diçka që ju bëni në qytetërimin tonë dhe është diçka që nuk përfaqëson fare Britaninë,” tha ai.

“Ne gjithmonë do të refuzojmë ta kemi këtë përzierje mes disa kriminelëve dhe shqiptarëve si të tillë, sepse dhënia e një vule etnike krimit në vetvete është krim”.

Braverman zemëroi shumë shqiptarë me komentet e saj për qytetarët e tyre në parlament tetorin e kaluar.

“Nëse Laburistët do të ishin në krye, ata do të lejonin të gjithë kriminelët shqiptarë të vinin në këtë vend, do të lejonin të gjitha varkat e vogla të vinin në Britaninë e Madhe, do të hapnin kufijtë tanë dhe do të minonin totalisht besimin e popullit britanik në kontrollin. sovranitetin tonë”, u tha ajo deputetëve.

Sekretarja e Brendshme u akuzua gjithashtu për përdorimin e gjuhës nxitëse kur tha se bregdeti jugor i Anglisë po pushtohej nga azilkërkuesit.

Të fundit