Flash News

Ditari i Opozitës

Blushi: Në protestën para bashkisë me një nga Pishtarët e Demokracisë

Blushi: Në protestën para bashkisë me një nga Pishtarët

Nga Tedi Blushi

Kënaqësi e veçantë të takoja sot në protestën para Bashkisë së Tiranës një nga Pishtarët e Demokracisë, Vasil Dhimitrin, simbol të qëndresës heroike kundër diktaturës, që as torturat çnjerëzore të hetuesisë dhe as burgu nuk e thyen.

Luftëtar i pamposhtur për Lirinë dhe dinjitetin njerëzor, për demokracinë dhe pluralizmin politik, me një akt patriotik ai mori guximin në Tiranën e viteve '90 të drejtonte protestën e parë kundër diktaturës, Demonstratën e Heshtur që u zhvillua në sheshin ‘Skënderbej’ më 28 janar 1990.

Mirënjohje për këtë simbol qëndrese që me aktin e tij heroik 34 vite më parë frymëzon sot betejën tonë për të shkulur nga rrënjët këtë regjim të kalbur dhe për t'i sjellë Tiranës e të gjithë Shqipërisë, Lirinë dhe Ndryshimin e shumëpritur!

Të fundit