Flash News

Ditari i Opozitës

“Dështon rritja e pagave në maj”, Blushi: Tallje me ligjin dhe administratën

“Dështon rritja e pagave në maj”, Blushi: Tallje me ligjin

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë së Lirisë, Tedi Blushi, ka reaguar pas arsyeve të ministres së Financave, Delina Ibrahimaj, se përse rritja e pagave nuk do të miratohet as për muajin maj.

Përmes një reagimi në rrjetet sociale, Blushi është shprehur se kjo është maskaradë dhe tallje me ligjin dhe administratën.

Me ironi ai shtoi se Ibrahimajn nuk do ta pranonin as për mësuese matematike, jo më për ministre të Financave.

Maskaradë! Çfarë tallje me ligjin dhe administratën! Rritja e pagës është miratuar me vendim Kuvendi por Qeveria nuk e shpërndan se nuk ka gati përllogaritjet! Ibrahimaj as për mësuese matematike nuk do ta pranonin, jo për Ministre të Financave!”, ka shkruar Blushi.

Duke qenë se janë mbi 200 institucione të administratës qendrore të cilat preken nga këto vendime por janë dhe mbi 130 mijë të punësuar duke bashkuar këtu dhe të punësuarit në shëndetësi, në arsim, në fushën e sigurisë pagat e të cilëve u miratuan që në muajin Prill.

Zbardhja e vendimeve dhe aplikimi i vendimeve merr një kohë më të gjatë. Kjo është dhe arsyeja pse për të qenë më koherentë dhe për të shkaktuar sa më pak vonesa në marrjen e pagave ne u kemi kërkuar të gjitha institucioneve buxhetore të përgatisin dokumentacionin e nevojshëm me qëllim që pagat e muajit Maj në fazën e parë të kalojnë siç ishin para se të hynte në fuqi reforma.

Duke marrë në konsideratë këtu që disa prej institucioneve në fakt titullarët e institucioneve që preken nga ligji i cili kaloi në Parlament mund të aplikoheshin pagat, ne vendosëm që pagat në tërësi të kalojnë siç kanë qenë në muajin Maj dhe ndërkohë ne me zbardhjen e vendimeve do instruktojmë për dokumentacionin e nevojshëm me qëllim që shtesat mbi pagë të aplikohen qoftë për muajin Prill qoftë për muajin Maj”, sqaroi Ibrahimaj më herët.

Të fundit