Flash News

Ditari i Opozitës

PD: Rritja e çmimit të energjisë për biznesin e madh në kurriz të qytetarëve, kriza vjen nga tenderat korruptivë në OSHEE

PD: Rritja e çmimit të energjisë për biznesin e madh

Partia Demokratike akuzon qeverinë Rama se kriza me energjinë vjen për shkak të korrupsionit me tenderat në OSHEE.

Në një deklaratë për mediat, Sekretari i Grupit Parlamentar, Arbi Agalliu thotë se kriza e paralajmëruar nga qeveria buron nga punësimi në administratën publike dhe në OSSHE të qindra patronazhistëve dhe në abuzimin dhe vjedhjen që bëhet në këtë sektor.

Deklarata e plotë:

Sot dëgjuam se si qeveria i faturon tregjeve ndërkombëtare krizën të cilën e artikulon përdite. Por në të vërtetë problemi është tjetërkund.

Kjo është një krizë korrupsioni, kjo krizë i ka themelet në abuzimin e tenderave me miliona euro që zhvillon OSSHE.

Kjo krizë buron nga punësimi në administratën  publike dhe në OSSHE të qindra patronazhistëve që paguhen  nga taksat e shqiptarëve. Kjo krizë e ka themelin në abuzimin dhe vjedhjen që bëhet në këtë sektor.

Ne nuk kemi asnjë investim real në sektorin e energjisë në Shqipëri.

Dëgjuam qeverinë sot se si tha që nuk do të rritet çmimi i energjisë elektrike për konsumatorin dhe për biznesin e vogël, por në asnjë moment nuk dëgjuam se çfarë do te ndodhë me çmimin e energjisë elektrike për biznesin e madh.

Është e pashmangshme nëse do të kemi rritje të çmimit të energjisë elektrike për këte sektor të mos preket qytetari shqiptar.

Njerëzit , qytetarët, konsumatorët,, blejnë produkte dhe shërbime që ofrohen nga biznesi i madh dhe në këtë kontekst xhepi i çdo shqiptari do të rëndohet në mënyrë të pashmangshme.

Të nderuar qytetarë! Kriza nuk vjen nga rritja e çmimit të tregjeve ndërkombëtare. Kriza i ka themelet pikërisht në abuzimet dhe në korrupsionin që kjo qeveri bën.

Të fundit