Flash News

E-TJERA

Gjakova pret mbledhjen e nëntë të përbashkët mes qeverisë së Shqipërisë dhe Kosovës

Gjakova pret mbledhjen e nëntë të përbashkët mes

Qeveria e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës do të zhvillojnë mbledhjen e nëntë të përbashkët në Gjakovë. Mbledhja do të mbahet më 14 qershor, lajm të cilin e konifmroi kryeministri Albin Kurti.

“Do të jetë mbledhja e nëntë e përbashkët e Qeverisë sonë dhe Qeverisë së Republikës së Shqipërisë. E treta në më pak se dy vjet. Kësaj radhe Gjakova do të na bashkojë. Marrëveshjet që do të nënshkruajmë, do të na afrojnë edhe më shumë. Në mbledhjet e deritanishme kemi nënshkruar 41 marrëveshje bilaterale, ndërministrore dhe ndërinstitucionale. 39 nga to kanë gjetur zbatim të plotë, e dy tjerat janë në fazën finale të zbatimit”, tha Kurti.

Kryeministri i Kosovës nënvizoi se në mbledhjen e radhës do të nënshkruhen një sërë marrëveshjesh në fushën e arsimit, drejtësisë, shëndetësisë dhe bujqësisë.

“Ndër to që vlen të përmendet është ajo për njohjen e ndërsjellë të ushtrimit të profesionit të avokatit dhe të ndërmjetësit në Zgjedhjen e Mosmarrëveshjeve. Përmes saj do të mundësohet ushtrimi i këtyre profesioneve në të njëjta kushte në të dy vendet duke garantuar edhe interesin më të mirë të vetë qytetarëve”, shtoi Kurti.

Po ashtu, Kurti tha se në mbledhje do të propozohet marrëveshja për lehtësimin e procedurave të kontrollit të produkteve me origjinë jo shtazore, që importi të realizohet në pikë më të afërt doganore.

Të fundit