Flash News

E-TJERA

“Kush ia fali Detin e Greqisë”, Shoqëria Civile protesë të heshtur para SPAK-ut

“Kush ia fali Detin e Greqisë”, Shoqëria Civile

Shoqëria Civile ka mbajtur një portestë të heshtur para Prokurorisë së Posaçme.

Përfaqësuesit e shqoërisë civile qëndruan me pankarta në duar ku secila përcillte nga një mesazh të caktuar. Shoqëria Civile ka zgjedhur pikërisht të protestojë me mesazhe për të kërkuar nga SPAK të vihet në lëvizje me hetimet.

“Ku është floriri i Kërrabës?”; “Pse u lejua vizita e kryeministrit të Greqisë për të vizituar Himarën?”;
“Përse nuk kërkon kryeministri i Shqipërisë të vizitojë Çamërinë?”; “Kush e pengon votën e diasporës?”;
“Kush ja fali Detin Greqisë?”; “Pse e vranë Kosta Trebickën?”; “Kush e vrau Remzi Hoxhën, e duam trupin”, kanë qenë disa prej pankartave të protestës.

Ata i kanë drejtuar SPAK-ut një letër të hapur ku kërkojnë që të burgosen ata drejtues të cilët vodhën dhe shpërdoruan pasuritë e Shqipërisë. Shoqëria Civile kërkon hetime të shpejta për ato krime të pandëshkuara që kanë bërë politikanët ndaj shqiptarëve.

“Letër e hapur drejtuar SPAK, për dijeni qeverisë shqiptare, parlamenti shqiptar, trupit diplomatik, sot na ka mbledhur një shqetësim. Për herë të parë po sjellim disa prej krimeve më të rënda që janë bërë në Shqipëri në këto 32 vite demokraci. Janë këto krime që kanë mbetur të pandëshkuara dhe implikojnë figura më të larta të politikës shqiptare. Duhet të hetohen në mënyrë të imët dhe të çohen para drejtësisë. Askush nuk i ka harruar miliardat e zhdukura në rrugën e kombit, vjedhjen në BSH, floririn e Krrabës. Është vjedhur në këtë vend, ditën për diell. Në këtë korrupsion janë implikuar drejtues shumë të lartë të këtij vendi dhe nuk janë prekur. Në ndihmën e drejtësisë shqiptare këta politikanë të korruptuar kanë jetuar në mënyrë të qetë.

Përveç korrupsionit, politika shqiptare kanë vënë dorë edhe në çështjen kombëtare. Në këtë vend u mbushën thasët me eshtrat shqiptare dhe u bëhen buste tradhtarëve. Në këtë vend vazhdon helenizimi i Shqipërisë. Në disa zona të jugut dëgjohet më shumë greqishtja. Serbia ledhatohet me Ballkanin e Hapur. Shqiptarët vazhdojnë të trajtohen pa të drejta themelore, ndonëse ata zënë 47% të banorëve të Kosovës.

I nderuar Altin Dumani jemi këtu para godinës suaj për të kërkuar drejtësi. Veproni me vullnet dhe drejtësi deri sa t’i dërgoni në burg ata drejtues që vodhën dhe shpërdoruar pasuritë e shqiptarëve. Me votën e militantëve të partive, nuk largohet e keqja. Mbi fajtorët duhet të bjerë çekani juaj. Qytetarët shqiptarë kërkojnë kokat e krimit dhe jo peshqit e vegjël”, thuhej në letrën e hapur të Shoqërisë Civile.

Të fundit