Flash News

E-TJERA

Me votat e mazhorancës, komisioni miraton ndryshimet në “ligjin e prefektit”

Me votat e mazhorancës, komisioni miraton ndryshimet në “ligjin

Janë miratuar vetëm me votat e mazhorancës ndryshimet në ligjin e prefektit, të cilat u kundërshtuan nga opozita pasi i japin hapësirë qeverisë të kontrollojë rolin e tij.

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla tha se ndryshmet e bëra në ligj lidhen me problematikat për propozimet për emërimin dje lirimin e drejtuesve në institucionet qendrore.

“E para ka të bëjë me përcaktimin e qartë të akteve normative të organeve të vetëqeverisjes vendore të cilat janë objekt i verifikimit të ligjshmërisë nga ana e institucionit të prefektit. E dyta ka të bëjë me problematikat në lidhje me organizmat e përkohshëm në të cilat përfshihet ose drejton prefekti i qarkut. E treta, lidhet me problematikat për propozimet për emërimin dhe lirim të drejtuesve të degëve të institucioneve qendrore në nivel territori”, tha Balla.

Por, deputetja demokrate Dhurata Ccupi tha se qëllimi është rritja e kontrollit të bashkive nga prefekti.

“Doni të kontrolloni ne mënyrë absolute prefektin në mënyrë që prefekti të kontrollojë bashkitë. Nuk sjell asnjë domosdoshmëri për ta ndryshuar. Unë nuk pashë risi edhe në propozimin tuaj cfarë sjell të re që nuk e kishte ligji për prefektin”, tha Çupi.

Të fundit