Flash News

Kosova

Kryediplomatja e Kosovës kritika Ramës: Bëhet shpesh avokati i Vuçiç në sy të ndërkombëtarëve

Kryediplomatja e Kosovës kritika Ramës: Bëhet shpesh avokati i

Kryediplomatja e Kosovës Donika Gërvalla – Schëartz ka kritikuar qasjet e kryeministrit Edi Rama në raport me Serbinë.

Në një intervistë për Zërin e Amerikës, ajo tha se Rama bëhet shpesh avokati i kryesor i Vuçiçit në vende të ndryshme ndërkombëtare duke e ndihmuar të mos bëhet pjesë e politikës së përbashkët të BE-së dhe SHBA-së në raport me luftën e Rusisë në Ukrainë.

“Është e vërtetë që kemi divergjenca sa i përket “Ballkanit të hapur”. Kemi divergjenca edhe në raport me atë se si kryeministri shpesh pa asnjë nevojë, bëhet avokati kryesor i (Aleksandar) Vuçiçit në vende dhe mediume të ndryshme ndërkombëtare duke i ndihmuar Vuçiçit të mos bëhet pjesë e politikës së përbashkët të BE-së dhe SHBA-së në raport me luftën e Rusisë në Ukrainë.

Por, për të qenë shumë e sinqertë, mendoj që asnjëherë më parë marrëveshjet konkrete që kemi me Shqipërinë, nuk kanë qenë të implementuara me një shpejtësi të tillë si deri tani dhe nuk kanë qenë më tepër në kuptimin e asaj që t’u shërbejnë qytetarëve në të dyja anët e kufirit edhe në Shqipëri edhe në Kosovë”, tha Donika Gërvalla – Schëartz, e cila u pyet nëse ka një bashkërendim mes qeverisë së Kosovës dhe Tiranës mbi nismën e ndërmarrë nga Shqipëria për të hedhur poshtë raportin e të dërguarit të këtij Këshilli, Dick Marttyt, që është në themelet e Gjykatës së Posaçme të Kosovës me seli në Hagë.  

“ Jo, një bashkërendim nuk ka pasur lidhur me këtë çështje, por ju duhet të më kuptoni që unë nuk komentoj veprimet e qeverisë shqiptare. Unë komentoj marrëdhëniet tona të përbashkëta të cilat janë të mira si rrallëherë në shumë fusha”, tha ajo.


 

Të fundit