Flash News

POLITIKOFF

Ndikimet e kafesë në shëndet

Ndikimet e kafesë në shëndet

Cila është gjëja e parë që ju vjen në mendje kur mendoni për kafenë? A është një mekanizëm energjie? Apo, një mëngjes i panegociueshëm? Kafeja me siguri mund t’i kontrollojë të gjitha ato, siç rezulton, ajo gjithashtu mund të ketë disa përfitime mjaft të jashtëzakonshme shëndetësore. Në fakt, ajo mund të jetë në gjendje t’ju ndihmojë të jetoni një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme.

Ndikimet e kafesë në shëndet

Disa nga përfitimet shëndetësore që janë lidhur me konsumimin e rregullt të kafesë përfshijnë:

Rritja e ndjeshmërisë ndaj insulinës

Kafeja mund të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të rezistencës ndaj insulinës dhe diabetit të tipit 2. Kafeja mund të ndikojë gjithashtu në rregullimin e sekretimit të insulinës, si dhe në hormonet e urisë. Kafeina dhe komponimet që gjenden në kafe, kanë disa efekte mbresëlënëse neuroprotektive. Hulumtimet kanë zbuluar se konsumimi i rregullt i kafesë ul ndjeshëm rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të caktuara neurodegjenerative si çmenduria, Alzheimer dhe Parkinson.

Mbrojtja kundër sëmundjeve të mëlçisë

Ndikimet e kafesë në shëndet

Kafeja gjithashtu mund të promovojë shëndetin e mëlçisë. Ata që pinë kafe kanë më shumë gjasa të kenë nivele të shëndetshme të enzimave të mëlçisë sesa ata që nuk pinë kafe dhe kanë më pak gjasa të zhvillojnë sëmundje të mëlçisë.

Rritja e shëndetit të zemrës

Ndikimet e kafesë në shëndet

Kafeja mund të jetë veçanërisht e dobishme për shëndetin kardiovaskular, duke ulur rrezikun për kushte të tilla si sëmundjet e zemrës, dështimi kongjestiv i zemrës, sulmet në zemër dhe goditjet në tru. Pikërisht se si kafeja rrit shëndetin e zemrës i atribuohet pjesërisht aftësisë së saj për të lëvizur një lloj proteine ​​të njohur si P27. Të gjitha këto përfitime mbresëlënëse shtohen në një përfitim më të rëndësishëm – jetëgjatësi e rritur.

Konsumuesit e kafesë jetojnë më gjatë

Ndikimet e kafesë në shëndet

Falë efekteve të jashtëzakonshme të kafesë në promovimin e shëndetit dhe aftësisë së saj për të luftuar sëmundjet e shumta kronike, kjo pije e dashur mund t’ju ndihmojë gjithashtu të jetoni më gjatë. Në fakt, studime të shumta kanë gjetur vazhdimisht se konsumuesit e rregullt të kafesë kanë gjasa të jetojnë më gjatë se ata që nuk pinë kafe.

Ndikimet e kafesë në shëndet

Të fundit