Flash News

POLITIKOFF

Përballë presionit ndërkombëtar, TikTok përditëson përmbajtjen

Përballë presionit ndërkombëtar, TikTok përditëson

Përballë presionit perëndimor që është gjithnjë në rritje, gjiganti teknologjik kinez, TikTok ka përditësuar udhëzimet lidhur me përmbajtjen. Shtetet e Bashkuara dhe aleatët  janë të shqetësuar se TikTok-u mund të përdoret për të shpërndarë informacione të rreme. Ky aplikacion i njohur për formatin e videove të shkurtra është në pronësi të kompanisë kineze, ByteDance. Shumë dyshojnë në ndarjen e të dhënave me Pekinin zyrtar.

Përballë presionit ndërkombëtar, TikTok përditëson

Julie de Bailliencourt, udhëheqëse e politikës së TikTok-ut për produktet, deklaroi:

"Parimet janë të bazuara në përkushtimin tonë për të respektuar të drejtat e njeriut, në përputhje me udhëzuesin ligjor ndërkombëtar. TikTok-u synon të jetë i drejtë, të mbrojë dinjitetin njerëzor e të balancojë lirinë e shprehjes, duke parandaluar dëmet."

Përballë presionit ndërkombëtar, TikTok përditëson

Ky aplikacion kinez është duke u kritikuar gjerësisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si dhe në Europë e Azi-Paqësor. Kjo pasi shumë qeveri e kanë ndaluar përdorimin e TikTok-ut në pajisjet qeveritare, për shkak të rreziqeve të mundshme kibernetike dhe atyre të lidhura me dezinformim. Deri më tani nuk ka të dhëna se diçka e ngjashme ka ndodhur në TikTok, dhe as që aplikacioni i ka ndarë të dhënat me qeverinë kineze, siç disa kritikë mendojnë se mund të ndodhë.

Përballë presionit ndërkombëtar, TikTok përditëson

Ditën e nesërme, shefi i TikTok-ut, Shou Zi Chew, pritet të paraqitet para Kongresit Amerikan ku do të merret në pyetje për praktikat e TikTok-ut dhe lidhjet me qeverinë kineze.

Të fundit