Flash News

POLITIKOFF

Pse disa gra kanë vapë edhe gjatë dimrit

Pse disa gra kanë vapë edhe gjatë dimrit

Ndoshta ju duket e çuditshme që disa vajza/gra nuk kanë ftohtë gjatë dimrit e sidomos gjatë temperaturave të ulëta. Madje, disa prej tyre kanë vapë dhe djersiten.

"Healthtalk.org" e shpjegon këtë si shenjat e para të menopazusës:

"Afshet nxehta janë simptomat më të zakonshme të menopauzës dhe mund të prekin tre në çdo katër gra në menopauzë ose në fillim të menopauzës. Karakterizohet nga ndjenja të papritura të nxehtësisë të cilat duket se vijnë nga askund dhe përhapen lart përmes trupit, gjoksit, qafës dhe fytyrës, skuqjet e nxehta dhe djersat ndoshta shkaktohen nga ndryshimet në nivelet e hormoneve që ndikojnë në kontrollin e temperaturës së trupit. Dhe kjo ndodh edhe gjatë dimrit kur temperaturat janë nën zero."

Më tej shpjegohet se simptomat ndryshojnë nga një grua tek tjetra dhe se këto shenja nganjëherë nisin dhe më herët, që në moshën 35-vjeçare, por që shenjat më të forta janë tek gratë që janë pikërisht në procesin e kalimit në menopauzë - rreth 45-51 vjeçe:

"Një grua tha se kishte 'rreth njëzet' vërshime të nxehta në ditë; një tjetër skuqet çdo dhjetë minuta gjatë gjithë ditës."

 

Ditari politik

Të fundit