Flash News

Rajoni

Konfirmohet data për negociatatat Greqi-Turqi, por takimi nuk do të mbahet në Tiranë

Konfirmohet data për negociatatat Greqi-Turqi, por takimi nuk do të

Raundi i 61-të i bisedimeve nuk do të zhvillohet në Tiranë, siç deklaroi ministri i Jashtëm turk, por në Stamboll, raportojnë mediat greke.

Ministria e Punëve të Jashtme greke njoftoi sonte se "raundi i 61-të i parë i negociatave do të zhvillohet në Stamboll, më 25 janar 2021".

Sipas burimeve diplomatike, disa orë më parë pala turke kontaktoi palën greke dhe propozoi që raundi i 61-të i negociatave të zhvillohej në Stamboll më 25 janar 2021. Pala greke pranoi ftesën.

Ata pritet të takohen për të biseduar për një zgjidhje të mundshme për Mesdheun Lindor – të cilësuar si një nga krizat më të thella mes dy shteteve në dekadat e fundit.

Më herët, kreu i qeverisë greke Mitsotakis iu drejtua Turqisë duke theksuar se nuk mund të vijojnë të bëjnë “burrin e mirë duke kërkuar vendosjen e një date për negociatat".

Duke iu përgjigjur një pyetjeje të rëndësishme, Kryeministri tha se Greqia do të hyjë në kontakte kërkimore me Turqinë kur data të finalizohet, duke ndjekur udhëzimet e dhëna nga vetë Këshilli Evropian "të cilat nuk janë gjë tjetër veçse duke filluar nga aty ku u ndalëm në Mars 2016, dhe për të bërë përparim në çështjen e përcaktimit të zonave detare në Egje dhe Mesdheun lindor ".

Ditari politik

Të fundit