Flash News

Bota

Lufta në Ukrainë, akuza e Lavrov: Perëndimi nuk do që të përfundojë sepse ka interesa gjeopolitike

Lufta në Ukrainë, akuza e Lavrov: Perëndimi nuk do që

Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov ka akuzuar Perëndimin duke thënë se nuk do të përfundojë lufta sepse ka interesa gjeopolitike.

Sipas zyrtarit të lartë rus, Perëndimi dhe Kievi që çdo ditë në formate të ndryshme deklarojnë se është e pamundur që të ndalen armiqësitë dhe ndërkohë vazhdojnë të bëjnë thirrje për furnizim me armë në Ukrainë.

"In general, questions about how to stop this conflict should not be addressed to Iran, not to Russia, not to China, but to Western figures and the Kiev regime. Our colleague, Mr. Blinken... Saying that now the ceasefire will be in interest of the Russian Federation and this should not be allowed. It is difficult for me to say what such a shallow analysis is based on, to be honest,"  he said.

Lavrov stated that the West does not want to stop the conflict and sees its own geopolitical interests. Earlier, the Secretary of the Security Council of Russia, Nikolai Patrushev, said that about 50 countries from the Ramstein coalition are involved in the armed conflict on the side of Kiev.

Latest news