Flash News

E-TJERA

Hyn sot në fuqi harta e re gjyqësore, ‘shkrihen’ Gjykatat e Apelit, mbetet vetëm një në Tiranë

Hyn sot në fuqi harta e re gjyqësore, ‘shkrihen’ Gjykatat

Nga sot hyn në fuqi harta e re gjyqësore e miratuar vitin e kaluar, mes debatesh dhe kundërshtimesh.

Këshilli i Lartë Gjyqësore iu ka dërguar vendim të formës së prerë Gjykatave të Apelit në rrethe që duke nisur nga sot të mbyllen dhe të funksionojë vetëm një Gjykatë Apeli në Tiranë.

Gjykatat e Apelit në Shkodër, Vlorë, Durrës, Korçë dhe Gjirokastër do të shkrihen dhe mbetet hapur vetëm një zyrë informacioni për qytetarët. Gjykatat e Apelit në rrethe do të shërbejnë vetëm për procedurat administrative.

13 Gjykatat e Shkallës së Parë do të mbyllen më 1 maj.

The cases that do not have a date for trial in the Appeal will once again be thrown into the lot, where among them is the complaint of the Democratic Party about the statute.

The new map will operate with 16 courts, 12 of the First Instance, 1 Court of Appeal and 2 Administrative courts, merging 18 courts. Number of Courts of Appeal in a single one in Tirana.

Out of 5 Administrative courts, there will be only two, in Tirana and Lushnje. From today there will be only 13 courts of First Instance.

Latest news