Flash News

E-TJERA

He sang love songs to the nurse, the 63-year-old ends up in prison for sexual harassment

He sang love songs to the nurse, the 63-year-old ends up in prison for sexual

The investigative program "Stop" on TV Klan has traveled to the village of Paftal, 16 km from Berat, for the problem of Mrs. Firuze Kosova.

With tears in her eyes, she shows the arrest of her husband Gëzim Kosova, 63 years old, on charges of stalking and sexual harassment of the village nurse, Qamurane Kosova.

The village doctor categorically denied saying what was written in her testimony, under the pressure of OPGJ Ledion Ferzaj. Likewise, the other witness, the village headman, said that there are land problems with the convict, but no harassment. sexual.

The whistleblower, Firuze Kosova: My husband was arrested on November 24, 2022. She accuses Qamurane Kosova of stalking her, as if he stalked her. By the time the police came, we had come here, we were drinking kaffir, we had just come from work.

Aguri, the almighty, picks him up on the phone and says "where are you Gëzim?". "At home," he tells her. The car had come down here in the meantime, that lady had informed him. He said "where were you half an hour ago?". "I was picking olives with my wife," he told her. "Okay, come on down," he said. Then, when he sat down, he said, "Gëzim, Qamuranja informed the police "that you harassed her in the health center". "No, there's no way, I wasn't with my wife," he told her. His hands were muddy when they took him. Meanwhile, this lady comes out of the house and the car was there and she said "I'm afraid of him, they're going to jail because I'm afraid he'll kill me with a gun."

Journalist: The nurse made the accusation against Gezimi, meanwhile the doctor also approved that her nurse was sexually harassed by this resident.

The whistleblower, Firuze Kosova: At a time when these people never stay together.

Gazetarja: Ka edhe dëshminë kryeplaku i fshatit që ka pohuar një gjë të tillë. A keni kontaktuar me kryeplakun?

Denoncuesja: Po, kam kontaktuar dhe ai më ka thënë “që unë i firmosa, por nuk i lexova”.

Gazetarja: Pse e keni pranuar gjykimin e shkurtuar për bashkëshortin?

Denoncuesja: Po, e pranova sepse më vjen shumë keq. Nuk e duroj dot kur e shikoj prapa hekurave. Është i sëmurë, më lutet ditë për ditë “Më ndihmo, më nxirr që këtu”, më thotë. Është 63 vjeç. Nuk ka faj, ai nuk ka bërë asgjë. Pse shkuan ajo “se ai më këndon këngë dashurie?”, çfarë është kjo? Unë e kam shtëpinë e ndarë dhe kufirin e kam të ndarë, çne unë me të “këndoj, nuk këndoj”. Unë jam në shtëpinë time, këndon televizori, këndon nga malli për fëmijët se janë në Greqi. Jetoj vetëm me bashkëshortin.

Gazetarja: A ka pasur ndonjëherë që bashkëshorti është larguar nga shtëpia, nuk e keni ditur destinacionin e tij ku është?

Denoncuesja: Jo, asnjëherë, ai nuk ndahet asnjëherë nga unë. Kemi marrëdhënie shumë të mirë.

Gazetarja: A e keni të vështirë të dilni ju në fshat?

Denoncuesja: Po, shumë të vështirë. Kanë ndodhur vdekje dhe nuk kam shkuar, më vjen shumë zot. Ka qenë njeri me dinjitet.

Sipas dosjes hetimore për rastin, dëshmitarë për këto ngacmime, kanë dalë kryeplaku i fshatit dhe mjekja e Qendrës Shëndetësore. Gjykata e Shkallës së Parë Berat, e ka dënuar Gëzimin me 3 vite heqje lirie, që bëhet 2 vjet me gjykim të shkurtuar.

Deklarata e mjekes së Qendrës Shëndetësore, referuar dosjes hetimore: Janë marrë deklarime nga shtetasja Dhurata Abazaj, e cila ka deklaruar se është me detyrë mjeke familje në fshatin Sinje dhe shtetasia Qamurane Kosova punon bashke me të. Ka deklaruar se në qendrën e punës ku janë, kanë shumë shqetësime nga shtetasi Gëzim Kosova, i cili në mënyrë të përsëritur shkon tek qendra e punës dhe i kërkon shtetases Qamurane Kosova që ajo të shkojë në banesë dhe t’i kryejë shërbime shëndetësore në organet intime. Ka deklaruar se Qamurania i ka thënë që është shumë e shqetësuar pasi i kërkon vazhdimisht marrëdhënie intime dhe i ka shkuar tek puna ku e ngacmon dhe i këndon këngë dashurie.

Deklarata e kryeplakut të fshatit, referuar dosjes hetimore: Janë marrë deklarime nga shtetasi Hadil Kosova, i cili ka deklaruar se është kryeplak i fshatit Paftan, Berat dhe ka deklaruar se shtetasi Gëzim Kosova është një shqetësim për të tërë komunitetin dhe ai vetë ka patur kërcënime e probleme me këte person. Ka deklaruar se ai është në dijeni se ky shtetas ka rreth 1 vit që e përndjek dhe i kërkon marrëdhënie intime shtetases Qamurane Kosova, infermieres së fshatit, e cila është e ve dhe jeton e vetme dhe i ka shtëpitë afër me Gëzimin. Ka deklaruar se një ditë më parë, ajo e ka marrë në telefon duke qarë dhe duke thënë se kishte kercënime jete nga shtetasi Gëzim Kosova dhe ai e ka orientuar të drejtohet në polici. Ka deklaruar se ku shtetas shkakton shumë probleme me shumë njerëz. Ka deklaruar se ai është aq problematik, sa mendon se do ishte rrezik per jetën e çdokuj pasi në çdo moment mund të bëjë veprime ekstreme. Në lidhje me problemin e shtetases Qamurane Kosova, ka deklaruar se ai ka dijeni se ajo po përndiqet në mënyrë të vazhdueshme nga ai, duke u kërcënuar dhe dhunuar psikologjikisht çdo ditë dhe ajo ka mbi tetë muaj që i ankohet për këtë gjë dhe ai e ka drejtuar në polici për të paraqitur kallëzim.

“Stop” takoi infermieren Qamurane Kosova, e cila thotë se nuk ka patur dëshmitarë dhe ngacmimet e bashkëfshatarit të saj, kanë qenë “veshja e bukur” dhe “këngët e dashurisë”.

Gazetarja: Çfarë shërbimi i keni ofruar ju atij që ai ju ka ngacmuar juve?

Gazetarja: Ju ka përndjekur…

Qamurane Kosova: Ik tani, të lutem shumë… Nuk kam asnjë gjë…

Gazetarja: Jo, po do t’i sqarojmë disa gjëra neve sepse burri i botës është në burg.

Qamurane Kosova: Le të jetë në burg, atë e di gjykata e jo unë.

Gazetarja: Tek qendra punoni vetëm ë?

Gazetarja: Sa herë e takoni doktoreshën?

Qamurane Kosova: Kur kemi ashtu, të sëmurë kronikë, e marrim në telefon doktoreshën sepse qendrën e ka në Vreshtan.

Gazetarja: Ju çfarë shërbimesh ofroni nëpër shtëpi

Qamurane Kosova: Matje tensioni, injeksione, mjekime, ata që nuk vijnë dot në ambulancë.

Gazetarja: A ishte një pacient që kishte nevojë për shërbimin tuaj në shtëpi?

Qamurane Kosova: Jo, ky nuk ka pasur ansjëherë nevojë.

Gazetarja: A keni qenë ndonjëherë në shtëpi me të?

Qamurane Kosova: Kam qenë kur ka marrë në telefon mjeken dhe i kam vajtur.

Gazetarja:Çfarë i keni bërë?

Qamurane Kosova: Matje tensioni, asgjë tjetër.

Gazetarja: A ka qenë vetëm apo ka qenë së bashku me bashkëshorten?

Qamurane Kosova: Ka qenë edhe vetëm, edhe me të shoqen.

Gazetarja: Në datën 24 Nëntor…

Qamurane Kosova: O, të lutem shumë, ik tani!

Gazetarja: Në datën 24 Nëntor që zotëria është kapur në flagrancë, a mun dtë më thoni ku keni qenë ju të dy bashkë që ai është kapur në flagrancë?

Qamurane Kosova: A të lutem shumë ik tani, mos më ndiq se nuk ta kam borxh.

Gazetarja: Kur nisën këto ngacmime?

Qamurane Kosova: O, ik tani, i di ai që është në burg tani. Do të ikësh tani, të lutem shumë. Mos të bëj ndonjë veprim e do të dënohesh shumë pastaj.

Qamurane Kosova: Ashtu si më ngacmonte

Gazetarja: Kë ke patur dëshmitar për ngacmimet që të ka bërë?

Qamurane Kosova: Veten time kam pasur dëshmitar. Më dilte tek rruga, i veshur bukur, më bënte me sy dhe me dorë. Unë nuk i ktheja përgjigje sepse nuk i flisja. “mirë, mirë, mos fol ti, po unë do të heq nga puna” dhe dërgonte mesazhe andej që inferimerja nuk shkon në punë, nuk shërben, ndërs aun ikja në punë. Vija nga puna, fillonte fishkëllente, më ruante mua prapë, nuk dilja dot përjashta. Kja bënte, qasu, qasu, vinte tek muri e më thoshte “të kam xhan e të kam shpirt, unë të dua e ti nuk më do, unë të afrohem…” I thoja “largohu se nuk kemi moshën, ti 63 e unë 60 vjeç”. Ja kaq, kështu. E durova, e durova…

Mjekja: Isha unë atje se jam edhe drejtoreshë e qendrës unë dhe si titullare me të drejtë, mua më thirrën atë ditë që Qamuranja kishte një problem me rastin.

Gazetarja: Kur, më 24 Nëntor?

Mjekja: E ke aty sepse një palo ashtu që doli, ai Ledio, nga presioni që na bënte ka devijuar dhe dëshminë aty që unë mora vesh më vonë sikur unë isha prezent në momentin që këta bënin, po themi kur kishte ajo ngacmimet. Kjo gjëja shumë e ndryrë.

Gazetarja: Tani, thuhet se Dhurata ka deklaruar se ka qenë aty…

Mjekja: Shumë e ndyrë sepse si mund të jetë mjekja? Ja, tani, ku isha unë tani? Infermieret operojnë ën çdo fshat dhe unë njihem me problematikën dhe jo drejtëpërdrejt me ato, por kur pacienti bën një ankesë. Unë nuk jam okulare që të shoh se çfarë bën ajo, unë këtë ja shpjegova dhe atij dhe ai palo ashtu që e pësoi më vonë ai. Unë i thashë që mos më ngatërro mua më këto gjëra se unë jam titullare, unë ndjek punën, ndjek aktvitetin e qendrës, unë nuk mund të jem prezent kur infermierja mat tensionin, bën injeksionin.

Pati një problem, më thirrën në lidhje me këtë rastin. Unë ju thashë se “:di që ka të drejtë se ai kërkon shërbim, është një pacient kronik, i cili nuk ishte paraqitur pranë nesh, merrte vetëm rekomandime”. Unë nuk rri atje, të jem okulare se çfarë bën infermieri. Unë nuk di se çfarë bën burri im e jot ë di se çfarë bën infermieri.

Gazetarja: Gëzimi, a është problematik?

Kryeplaku i fshatit: Tani, derisa unë kam këto ankesat, që ka qenë problematik në toka e gjëra.

Gazetarja: Jo, nuk më intereson për toka.

Kryeplaku i fshatit: Unë këto kam shkruar atje, për toka sipas letrës që më ka dhënë ajo, i jam drejtuar dhe unë.

Gazetarja: Ku e dinit ju se ka një vit që i kërkon marrëdhënie…? Kështu keni shkruar.

Village headman: I didn't know anything, I didn't write it. No, I haven't written anything about that. This got me on the phone at dinner saying "get the local police and let's go because so and so, so and so is harassing me". However, I did not take the local police to dinner. He came here, there were also these villagers, he left nothing unsaid to me, that you eat together, etc. However, I called the local police and then arrested him at home. I don't know anything anymore, that's all I know.

Journalist: Have you had other episodes on Gëzim Kosovan regarding this problem, for harassment and persecution of village women?

Village headman: No, I haven't./tvklan

Latest news