Flash News

E-TJERA

Crater in the Great Highlands filled with cannabis greenhouses, one in handcuffs; 3 municipal employees are prosecuted

Crater in the Great Highlands filled with cannabis greenhouses, one in

 

27 greenhouses cultivated with narcotic substances of the cannabis sativa type have been discovered in Malesia e Madhe.

20 meters deep in this crater, 27 greenhouses were identified, inside which were found cultivated in cubes, about 8,000 suspected narcotic cannabis sativa seedlings, in the process of being cultivated in the ground.

Also, during the controls, 3 shotguns, handgun ammunition and 5 cold weapons (knives) were found and confiscated. A 52-year-old man who is suspected of being the organizer of the activity was put in handcuffs.

3 employees of the municipality of Malësi e Madhe have also been criminally prosecuted: the Director of the Forestry Service, the Waterworks specialist and the Waterworks plumber.

Police notification:

During the mass control of the territory, with the support of the information intelligence, 27 greenhouses were discovered inside which were cultivated in cubes, about 8,000 suspected cannabis sativa narcotic seedlings.

Seedlings in cubes, ready to be distributed, for the purpose of cultivating them in the ground.

A 52-year-old man, suspected of being the organizer of this criminal activity, was arrested.

In his apartment, the Police found and confiscated 3 shotguns, combat ammunition and 5 cold weapons (knives) that he was carrying without a permit.

3 employees of the Malësi e Madhe municipality (Director of the Forestry Service, Waterworks specialist and Waterworks plumber) are being prosecuted for abuse of office.

The services of the Malësi e Madhe Police Station, in cooperation with the investigative structures of the Shkodër Local Police Directorate, in implementation of the plan of measures to prevent the cultivation of narcotic plants, in the wake of consecutive mega-operations, developed in recent months, in throughout the country, with a focus on cracking down on criminal activities in the field of narcotics, as well as thanks to information intelligence, that in the place called "Badra e Mehajve", in Koplik, center, in a crater that has been used for taking inerts, plants could be cultivated narcotics in greenhouses, have organized and developed the anti-cannabis police mega-operation coded "Krateri".

As a result of this mega-operation, 20 meters deep in this crater, 27 greenhouses were identified, inside which were found cultivated in cubes, about 8,000 suspected narcotic cannabis sativa seedlings, in the process of being cultivated in the ground.

The investigative group, during the inspection of the scene, seized valuable evidence that will serve the investigation, with the aim of clarifying and fully documenting this criminal activity.

Also, work continues at the scene with the aim of accurately determining the number of seedlings, seizing a quantity of seedlings as material evidence, destroying the rest of the seedlings and destroying the material base that served for the cultivation of narcotic seedlings in cubes, process which will be reflected through film and photographic images.

Në vijim të veprimeve hetimore, është arrestuar shtetasi N. D. alias E. V., 52 vjeç, banues në Bajzë, Malësi e Madhe, si organizator i dyshuar i kësaj veprimtarie kriminale.

Po në vijim të veprimeve hetimore, ka nisur procedimi në gjendje të lirë për shtetasit Gj. Gj., 61 vjeç, me detyrë Drejtor i Shërbimit Pyjor në bashkinë Malësi e Madhe; R. Gj., 41 vjeç, me detyrë specialist i Ujësjellësit në bashkinë Malësi e Madhe (i cili mbulon zonën ku janë gjetur fidanët narkotikë) dhe A. H., 36 vjeç, me detyrë hidraulik i Ujësjellësit në bashkinë Malësi e Madhe (i cili mbulon zonën ku janë gjetur fidanët narkotikë).

Gjatë kontrollit në banesën e shtetasit N. D., Policia gjeti dhe sekuestroi në cilësinë e provës materiale 3 armë gjahu, një sasi fishekësh për armë gjahu dhe 5 armë të ftohta (thika), të cilat ky shtetas i mbante pa leje.

Strukturat hetimore të Komisariatit të Policisë Malësi e Madhe dhe ato të DVP Shkodër, në bashkëpunim me Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Shkodër, vijojnë veprimet për identifikimin dhe kapjen e shtetasve të tjerë të përfshirë në këtë veprimtari kriminale.

Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë, për veprime të mëtejshme, për shtetasin N. D., për veprat penale “Kultivimi i bimëve narkotike”, “Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve të gjuetisë dhe sportive“ dhe “Prodhimi, mbajtja, blerja apo shitja pa leje e armëve të ftohta”, ndërsa për shtetasit Gj. Gj., R. Gj. dhe A. H., për veprën penale “Shpërdorimi i detyrës”.

The Police of Shkodra appeals to farmers and residents of rural areas, not to fall prey to individuals or criminal groups that deal with the cultivation of narcotic plants, as the Police of Shkodra is very determined to strike with the force of the law, anyone who tries to carry out this criminal activity.

 

Latest news