Flash News

E-TJERA

Alibey's Confession: Duman chose the path of slaughter, I only wanted Talos' head

Alibey's Confession: Duman chose the path of slaughter, I only wanted

Erjon Alibej alias (Krymi), the man with the biggest record of murders (7 such) in the "Dumani" file, has told SPAK that he did not agree with the execution of the murders, as he personally was only interested in being captured alive if possible of Talo Çela.

Alibej was questioned 7 times in SPAK, where through the video-audio recording he showed what he knows about the crimes committed in Elbasan and other cities.

In his testimony, "Krymi" admits that he entered the path of murder to avenge the crimes of his family members, Endrit Alibej, uncle Arben Dylgjeri, cousin Andi Zylyfi, Sandër Bahos and his Turkish friend, Erdal Duranay.

After going to prison and discovering the series of crimes committed by Nuredin Dumani, Erjon Alibej has shown deep remorse in the hope of saving himself and his family members from this ordeal of consecutive crimes.

"...when I decided to knock on your institution to give explanations and to clarify my position on everything that happened in my life and my family, I gave up everything, including revenge for what they have done to me and my family happened I have already left everything in the hands of justice...", says Erjon Alibej.

The latter has confirmed to SPAK that during a meeting he had in his apartment with Nuredin Duman, the latter told him all the names of the persons who had participated in the murder of Endri Alibej and Andi Zylyfi.

"...Because Nuredini and I couldn't find Talo, Nuredini proposed to hit the people down who had been discovered, in order to bring Talo Çela to the stage...", Alibej asserted.

The latter adds that after the discussion with Nuredin, in the end he told me: "...first I want to kill Dorian Shkoza, since I have him near the house and I see him as a concern for me...".

Nuredini continued: "... these others, except for Talo, will not think of me for killing Dorian Shkoza, but Talo will come to me, because Talo rarely shows himself because he is in search. But Talo, I will understand directly that I have killed Dorian Shkoza and I am very sure that Talo will understand all that I will do and that I am behind these...".

Further, Nuredini told Erjon Alibej that he had discussed this plan with Festim Qoli, and that Qoli is aware of everything.

“…Aty unë e ndërpres Nuredinin dhe i them unë nuk dua t’ia di për asnjë nga këto, unë dua Talon dhe aq më tepër të gjallë. Pse duhet ti hyjmë të gjithë këtij kalvari ku interesi im në këtë kalvar është Talo Çela. Sepse po arrita te kap Talon, këto të tjerët janë të gjithë të mbaruar ose edhe të kapur. Nuk e shoh fare i them unë me interes këtë menyrë që po më shpjegon, ku të gjithë krimet dhe njerëzit kryesorë që unë i kam identifikuar janë të parët vëllezërit Çopja që janë porositësit dhe Mikael Qosja organizator dhe më pas vijnë këto të tjerët me në krye Talo Çelën. Kështu i thash une nëse arrij të kap Talon, e kam të zgjidhur dhe aq më tepër shkatërroj pothuajse të gjithë rrjetin e këtyre. Po lej lesht i them unë për ta gjetur këtë Talon, unë e di se sa po vuaj i thash dhe nuk kam asnjë interes që ti hyj këtyre të tjerëve pa kapur Talon, është pa logjikë për mua…”, ka treguar Alibej.

Sipas bashkëpuntorit Erjon Alibej, mbase për Dumanin zgjidhja e rrugës së vrasjeve seriale kishte logjikë pasi i njihte shumë mirë, i kishte të gjithë në rrugë, dhe shikonte shqetësime nga ata dhe donte ta fillonte nga ai që ishte më i lehti duke i shkatërruar bazën dhe më pas të kapte kë të kapte.

Por kështu siç kërkonte Dumani, Alibej thotë se ai nuk do arrinte të kapte dot Talon, dhe kjo rrugë e zgjedhur nga Dumani, do zhdukte nga skena Talon, duke e kthyer atë në hije.

Ndërsa Nuredini me tha: “…Talo është bërë i vështirë për tu gjetur, por unë kam kërkuar të bej takim me Arjanin dhe me ty, dy muaj më parë por Eljo Bitri, më thoshte “…prit prit…”. Unë për dy muajsh i kisha të gjithë në shtëpinë time këta, edhe pse kishim kontradita të forta me njëri-tjetrin aty në shtëpinë time u bënin bisedat, nëse do të ishte bërë biseda ime me ju para dy muajsh, unë do ti kisha vrarë në shtëpinë time të gjithë këta. Kështu s’kemi mënyrë tjetër, por duhet ta fillojmë rrugën e vrasjes, ndoshta nxjerim Talon…”.

Më pas Erjon Alibej i ka thënë Nuredinit: “…ok nëse ti nuk shikon asnjë rrugëzgjidhje tjetër por mendon se kjo që po më thua do arrij tek Talo Çela, atëherë vendose vetë dhe çfarë të duhet më thuaj”.

Nuredini më thotë: “…çunat i kam gati, nuk më ka përmendur emra personash, përveç emrit të Festim Qolit. Nuredini më thotë dua 100.000 Euro, të paketën si fillim një pjesë, që të kem për shpenzime dhe unë nuk kam marrë asnjëherë punë pa marrë gjysmat e lekëve përpara…”.

Në bisedë e sipër Erjon Alibej i thotë Nuredinit: “…do t’i marrësh që në këtë moment 50.000 Euro, mos të ikësh bosh meqenëse je këtu, por kam merakun tend ngaqë është gjithë ajo rrugë dhe është edhe natë dhe mos të ndalojë njeri rrugës me gjithë këto lekë…”.

Ndërsa Nuredini ia ka kthyer Alibej: ”…ok si të duash ti, për mua nuk ka asnjë problem…”.

Më pas Erjon Alibej është shkëputur nga biseda me Nuredinin dhe bisedoj pak veç me Arjan Spahinë, me të cilin para se të vinte Nuredini, kishte biseduar gjatë lidhur me shumë informacione që Arjani kishte mësuar mbi personin që konsiderohej krahu i djathtë i Talo Çelës dhe i grupit të tij, që ishte Nuredin Dumani si dhe konfliktiti që kishte lindur midis tyre.

“…unë e pyeta Arjanin se si është njohur me Nuredinin, si arrite deri tek ky…?”-thotë Alibej në dëshminë e tij.

Arjani më tha: “…Nuredini është interesuar që të më takojë, nëpërmjet Fatit (Fat Katnari)…”

Alibej: “…por ç’ne “Fat Katnari” me këto?

Ariani më thotë: “…kushuriri i “Fat Katnarit”, që është Elio Bitri, ka marrëdhënie të afërt me Nuredin Dumanin…” dhe me këtë dua të shpjegoj që Arjani,nëpërmjet “Fat Katnarit”, ka takuar Elio Bitrin dhe Nuredin Dumanin…”.

Më tej Erjon Alibej thotë se: “…në bisedë me Arianin, para se të takoja Nuredinin për herë të parë, pyes Arianin çfarë interesi ka Nuredin Dumani që vjen tek ne, për vetëm se për lekë, për para, dhe asgjë më tepër, dhe nga ana e lekëve ti e di mirë se sa keq jam ekonomikisht për momentin…”.

Ariani më thotë: “…O Lal, rri i qetë për këtë, do ti tresim të gjithë, vetëm ti ndalojmë njëherë si fillim këta, ta kapim njëherë atë Talon, sepse ti po e sheh shumë mirë se çfarë po bëjnë këta. Tani do të ikë të marr ato lekë që kam dhe do ti sjell…”.

This conversation took place about 1 week after I was released from prison, since then I was released under "house arrest" security measure, for the incident of wounding Johni Rusta. "...I don't know the exact amount, but Arian Spahiu brought me that night about 200,000 Euros. Arian Spahiu did not give me other sums of money...", stated Erjon Alibej.

/Ora News/

Latest news