Flash News

E-TJERA

They were distributing drugs in high schools, the police handcuffed 20 people

They were distributing drugs in high schools, the police handcuffed 20 people

The police of Tirana have put 20 people in handcuffs and 4 others have been declared wanted on the charge of drug distribution in the capital's gymnasiums.

According to the police report, the people were divided into two groups. The Rapid Intervention Forces and the Tirana Police intervened during the exchange of drug doses, discovering ways of hiding the narcotics in the car.

According to them, these citizens, in cooperation with each other, distributed narcotics in Tirana and Kamëz, near schools, nightclubs and other facilities.

Likewise, the director of the Tirana Police Department, Tonin Vocaj, announced that 2 kg of cocaine, 300 doses of cannabis, 130 doses of heroin, 5 million ALL, 11 vehicles and 29 mobile phones were seized. All those arrested, in cooperation with each other, distributed narcotics in Tirana and Kamëz, near schools, nightclubs and other facilities.

FULL NOTICE:

I am here today together with the Deputy Director for the Investigation of Serious Crimes and Organized Crime, the Deputy Director for Order and Security and the head of the Organized Crime Sector, to present the results of the mega-operation coded "Map", within the framework of which two groups were hit that distributed narcotics cannabis, heroin and cocaine in different areas of Tirana, in nightclubs and near schools. 

The Local Directorate of the Tirana Police, following successive operations developed for the prevention, identification and suppression of criminal activity in the field of narcotics, based on informational intelligence about two groups of people who acted in the form of criminal groups and carried out criminal activity in the field of narcotics, in January they referred the materials to the Prosecutor's Office, which registered two criminal proceedings in the field of narcotics.

 After a three-month investigation, with special investigation methods by the Narcotics Investigation Specialists at the Tirana Local Police Directorate under the direction of the Tirana Prosecutor's Office, legal evidence was provided to document the criminal activity of two groups consisting of 24 people. On the basis of the evidence obtained during the investigation, the coded police operation "Map" was organized and finalized, within which 20 people were caught and put in handcuffs, and 4 others were declared wanted.
 
Gjatë operacionit u arrestuan shtetasit: F. Q,. 39 vjeç , D. I., 23 vjeç 3. R. L., 22 vjeç, E. H., 25 vjeç, D. Ç. 31 vjeç, E. M., 60 vjeç, F. B., 37 vjeç, M. K., 35 vjeç, M. Gj., 31 vjeç, M. H., 39 vjeç, M. T., 31 vjeç, P. Sh., 40 vjeç, E. Xh., 47 vjeç, A. Ll., 45 vjeç, A. Xh., 51 vjeç, I. L., 26 vjeç, M. V., 44 vjeç, F. P., 25 vjeç, E. K., 35 vjeç, J. H., 32 vjeç. Gjithashtu u shpallën në kërkim 4 shtetas të tjerë.
 
Gjatë operacionit u sekuestruan në cilësinë e provës materiale 2 kilogramë e 120 gramë kokainë, 300 doza kanabis, 130 doza heroinë, shuma parash rreth 5 miljonë lekë të vjetra, 1700 euro, 11 automjete dhe 29  aparate celulare. Nga hetimet ka rezuluar se këta shtetas  në bashkëpunim me njëri-tjetrin vepronin të ndarë në grupe të vogla  dhe shpërndanin lëndë narkotike në zona të ndryshme të Tiranës dhe Kamzës, afër shkollave, lokaleve të natës e ambienteve të tjera të frekuentuara nga të rinjtë. Po nga hetimet rezulton se pjestarët e këtyre grupeve kriminale përdornin mesazhe të koduara dhe kryesisht qarkullonin me automjete të transportit publik për të shmangur kontrollet e befasishme të Policisë.
 
Specialistët për Hetimin e Narkotikëve  në DVP Tiranë në bashkëpunim me Prokurorinë  e Rrethit Gjyqësor Tiranë vijojnë veprimet hetimore për  dokumentinin e plotë të kësaj veprimtarie kriminale dhe për identifikimin e vënien para përgjegjësisë ligjore të personave të tjerë të përfshirë. 

Theksojmë faktin se gjatë 3 muajve të parë të këtij viti janë finalizuar 5 procedime proaktive në bashkëpunim me Prokurorinë, janë  mbi 6 kilogramë kokainë e heroinë dhe rreth 80 kilogramë kanabis, si dhe janë vënë në pranga mbi 20 persona. Rezultatet e arritura tregojnë anagazhimin, përkushtimin dhe vendosmërinë e strukturave  të Hetimit të Narkotikëve në DVP Tiranë për të goditur këtë veprimtari kriminale.

 The Tirana Local Police Directorate thanks the citizens for the numerous information provided about this criminal activity which was important for the initiation of the investigation and invites the citizens to continue to give even more cooperation with the Police by denouncing any case of illegality in any field that it appears, as together we build a safer environment.

Latest news