Flash News

E-TJERA

"Veliaj knows no borders", European Center for Press and Media Freedom: Must apologize!

"Veliaj knows no borders", European Center for Press and Media

The European Center for Freedom of the Press and Media (ECPMF) has reacted after the attack of the mayor of Tirana, Erion Veliajt, on the portals 'JOQ' and 'LOLITA'.

ECPMF states that this is a breach of security and concern for the two individuals mentioned by Veliaj.

 The European Center for Freedom of Expression demands from the mayor an apology and an insurance for the lives of the mentioned individuals.

"We are appalled that Tirana Mayor Erion Veliaj identified individuals allegedly behind two anonymous satirical pages Lolita and other sites, leading to security concerns. Veliaj should immediately apologize and ensure that the identities of private individuals are properly protected."

Two days ago, during an event where public transport was being discussed, Veliaj publicly denounced two online sites, which according to him had fined the companies that run bus lines in Tirana.

He revealed that the woman hiding behind "Lolita" is Anisa Caka-Metka, while Erland Dalliu is hiding behind JOQ. He also dealt with them personally, mentioning their family members and children.

“Më erdhi dje dikush tjetër për atë aksidentin e fundit, më tha: ‘Anisa e Vithkuqit e “Lolitës” më ka vënë gjobë’. I thashë: “Jo, jo, Anisa e Vithkuqit le t’i rrisë dy fëmijët e saj siç i rrisin të gjithë, jo me gjoba”. Nuk do paguaj asnjë gjobë dhe këtë radhë do provoj që ti mund të bësh një fushatë me vendime të rëndësishme, me vendime të drejta, me vendime të ndershme pa paguar asnjë gjobë dhe të fitosh. Po ju garantoj, ne do t’i fitojmë këto beteja, jo vetëm politike, por edhe betejat për transportin publik, pa paguar asnjë gjobë, as Anisa Vithkuqit, as Erland Dalliut, dhe as ndonjë gjobaxhiu tjetër që fshihet pas emrave që duket sikur janë gallatë dhe në fakt janë makineritë më të mëdhaja të gjobave. Se i bie që duhet të fusni në bilancin tuaj edhe këto kosto. Pra, mirë kostoja e naftës, mirë kostoja e stresit, mirë kostoja e dikujt që mund të jetë i sëmurë ose e dikujt që është me agjërim apo edhe e një aksidenti ku s’ke faj fare, por të fusësh edhe koston e Anisa Vithkuqit dhe Erland Dalliut, për të përballuar transportin publik…”, the mayor declared.

Latest news