Flash News

KRYESORE

Shareholders in the business with McGongal, when the other former agent Mark Rossini started appearing in Tirana

Shareholders in the business with McGongal, when the other former agent Mark

Not only Charles McGongal, but also another former agent Mark Rossini has business in Albania. Earlier it was revealed that McGongal is the administrator of the law firm called "Law Office and Investigation" with 25% of the shares. Mark Rossini is also a shareholder in this law firm.

The latter is a former FBI agent who played a major role in trying to track down al-Qaeda before its attacks on the United States on September 11, 2001. TMP writes that it remains unclear the object of law office and how McGonigal might have met Rossini.

Prokurorët federalë e akuzuan Rossinin në gusht 2022 si të përfshirë në një skemë ryshfeti së bashku me ish-guvernatorin e Porto Rikos.

TPM mori të dhënat e “Law Office and Investigation” nga regjistri i korporatave në Shqipëri dhe më pas pagoi një përkthyes për të përkthyer dokumentin në anglisht.

TPM nuk ishte në gjendje të verifikonte se cili ishte qëllimi i kësaj zyrë, që thotë se shërben si zyrë avokatie. Më pas ndalet edhe te lidhjet e aksionerëve që janë: McGonigal, Rossini, Agron Neza dhe Shefqet Dizari.

Është publikuar një fotografi e Rossinin me Nezën në 2014-ës. Nga postimet e Rossinit në rrjetet sociale është parë se ai ka qenë në Tiranë në shkurt të 2019-ës.

Shareholders in the business with McGongal, when the other former agent Mark

Shareholders in the business with McGongal, when the other former agent Mark

Pra, si përfundoi Rossini partner në një kompani shqiptare? Dhe si u bë McGonigal nga një agjent i lartë i FBI-së në një partner në të njëjtën firmë si Rossini? Mbetet e paqartë kur Rossini u përfshi si aksioner në firmë.

Vitet e fundit edhe Rossini ka filluar të flasë për Shqipërinë. Konkretisht, Rossini ka mbajtur qëndrime pro Ramës.

“Law Office and Investigation” është një kompani e regjistruar në vitin 2008 nga Shefqet Dizdari, një avokat nga Tropoja, i cili në 2019 ai i ka shitur aksione ish-zyrtarit të lartë të FBI Mc Gonigal, Agron Nezës dhe një shtetasi tjetër të huaj, me emrin Mark Thomas Rossini.

Latest news