Flash News

POLITIKOFF

'Maple Bear' and 'Vantage Capital' come together to expand school network in Central and Eastern Europe

'Maple Bear' and 'Vantage Capital' come together to expand

Four years after entering Central and Eastern Europe, Maple Bear, the largest franchise and fastest growing K-12 bilingual school in the world, is partnering with Vantage Capital on a € 100 million investment program for the region.

In Albania, the partnership with Vantage will accelerate the opening of Maple Bear schools and kindergartens in the country, attracting serious investors to the Maple Bear network of schools.

"There is a growing demand in the region for bilingual education, which our schools are ideal to meet. Our franchise concept is evidenced by successful launches in Bulgaria, Romania, Serbia, Ukraine and soon in Albania. "Now, our partnership with Vantage Capital gives us the financial strength to achieve our ambitious growth goals: to build a network of over 200 schools in the region." says Yann Bidan, General Manager for Maple Bear CEE.

In Central and Eastern Europe, Maple Bear currently has 10 schools, operational or under implementation in Romania, Bulgaria, Serbia, Albania and Ukraine, and is planning 200 new schools in 22 countries over the next decade, thanks to its partnership with Vantage Capital.

"We decided two years ago to focus on the opportunities offered by the education sector with our new division called 'Vantage Best in Class'. We are pleased that our plans have proved just as successful as people's expectations for our name. "Partnering with Maple Bear is truly 'Best in Class' and together we will undoubtedly become leaders in premium bilingual education in a region of over 250 million people," said Luc Albinski, CEO of Vantage Capital.

'Maple Bear' and 'Vantage Capital' come together to expand

Vantage Capital është një menaxher alternativ pasurish me seli në Johannesburg, Afrika e Jugut, me mbi 1.2 miliardë dollarë asete nën menaxhim. Ka një staf prej njëzet e pesë personash me bazë në Johannesburg, Cape Toën, Kairo, Dubai, Paris dhe Sofje. Vantage Best in Class, divizioni më i ri brenda Vantage, i financuar nga familjet dhe sipërmarrësit evropianë, kërkon të investojë në kompanitë e Arsimit dhe EdTech në Evropë. Vantage është bashkuar me Melvyn Lubega, bashkëthemeluesin e Go1, një prej bibliotekave më të mëdha të kuruara të eLearning në botë dhe një ‘education unicorn’ që së fundmi mblodhi 100 milionë dollarë nga Softbank, Salesforce dhe Microsoft mes investitorëve të tjerë, me një vlerësim mbi 2 miliardë dollarë, për të investuar në Maple Bear Polska. Dy divizionet e tjera janë Vantage Mezzanine i cili ka ofruar zgjidhje të borxhit të ndërmjetëm dhe financimit të kapitalit për tridhjetë e tre kompani në njëmbëdhjetë vende dhe Vantage GreenX që ka financuar 14 projekte të energjisë diellore dhe të erës me një kapacitet të kombinuar prej mbi 1,000 MË dhe për një vlerë prej rreth 800 milionë dollarë.

Maple Bear Global Schools was founded in 2003 in North Vancouver, Canada. Today, the Maple Bear network includes more than 570 schools in more than 30 countries. Maple Bear Global Schools is a world leader in bilingual education, providing high quality care at the level of daycare, preschool, kindergarten, primary and secondary education, based on practices that place Canadian education among the best in planet. Maple Bear is proud to bring the best of Canadian education to a global future for 48,000 students worldwide.

Maple Bear Central and Eastern Europe is the regional office of Maple Bear Global Schools, responsible for 22 countries in the region with the aim of implementing and supporting in the coming years a network of 200 Maple Bear schools.

Latest news