POLITIKOFF

Nën hetim për vrasjen në xhirimet e filmit "Rust", Alec Baldwin nuk i bindet urdhrit për të dorëzuar telefonin

Nën hetim për vrasjen në xhirimet e filmit "Rust", Alec

Alec Baldwin ende nuk ua ka dorëzuar telefonin e tij celular autoriteteve, pavarësisht se publikisht pretendon se bashkëpunon me organet kompetente.

Zyra e Sherifit të Qarkut Santa Fe tha në një deklaratë për shtyp të enjten se ata aplikuan për një urdhër kërkimi duke kërkuar telefonin e aktorit më 16 dhjetor dhe kërkesa u miratua nga një gjykatës po atë ditë. Detektivët më pas ia dërguan urdhrin avokatëve të Baldwin me email, të cilët thonë se pranuan se e morën mesazhin.

Zyra e sherifit më pas përfshiu Zyrën e Prokurorit të Qarkut të Santa Fe kur Baldwin "nuk e kishte siguruar menjëherë telefonin e tij në përputhje me urdhrin fillestar të kërkimit", sipas njoftimit. Zyra e DA-së më pas bëri përpjekje për të tërhequr telefonin "në bazë të pëlqimit" për shkak të "shqetësimeve juridiksionale", thanë ata.

Sipas njoftimit për shtyp, hetuesve iu tha më 20 dhjetor se negociatat ishin duke u zhvilluar për të marrë celularin dhe përmbajtjen e tij, megjithatë, që nga e enjtja, "celulari nuk u është dorëzuar autoriteteve".

Aaron Dyer, avokati civil i Baldwin në Pillsbury, Winthrop, Shaw, Pittman, u përgjigj në një deklaratë për PEOPLE: "Ne arritëm një marrëveshje fundjavën e kaluar me Zyrën e Sherifit të Santa Fe dhe Zyrën e Prokurorit të Qarkut Santa Fe, dhe telefoni i z. Baldwin është duke u dorëzuar këtë javë për shqyrtim. Që nga ky incident tragjik, z. Baldwin ka vazhduar të bashkëpunojë me autoritetet dhe çdo sugjerim për të kundërtën është thjesht i pavërtetë. Ne kërkuam që autoritetet të merrnin një urdhër në mënyrë që të mund të mbronim privatësinë e tij për çështje të tjera që nuk kanë lidhje me Rust dhe kemi punuar gjatë këtij procesi. Ne jemi duke finalizuar logjistikën me autoritetet në Nju Jork që po ndihmojnë në këtë çështje."

Të fundit