Ashpërsohen masat për ndëshkimin e shoferëve ‘shkelës’, njihuni me propozimet e reja për Kodin Rrugor

Ashpërsohen masat ndaj drejtuesit e mjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor. Policia ka zbardhur sot se cilat janë propozimet kryesore për ndryshime të Kodit Rrugor që synojnë rritjen e Sigurisë Rrugore.

Masat kanë ndryshuar për shkelje si: celulari në timon, përdorimi i alkoolit në timon, për parakalime, për kaskën mbrojtëse në motor etj.

Kështu, për drejtimin e mjetit nën ndikimin e alkoolit, nga gjoba 5-15 mijë lekë, tani pezullohet leja e drejtimit, 1-2 vjet burg dhe gjobë 20-40 mijë lekë.

Celulari në timon ishte 1-1.5 mijë lekë gjobë, bëhet 5-15 mijë lekë, dhe kur përsëritet tre herë brenda vitit dyfishohet gjoba, pezullohet leja e drejtimit për tre muaj dhe i hiqen 10 pikë.

Propozimet: