Flash News

Bota

Ekipi i OBSH-së mbërrin në Wuhan për të hetuar origjinën e Covid-19

Ekipi i OBSH-së mbërrin në Wuhan për të hetuar
Momenti i mbërritjes së shkencëtarëve

Një ekip ndërkombëtar i shkencëtarëve i udhëhequr nga Organizata Botërore e Shëndetësisë mbërriti të enjten në qytetin qendror të Kinës, Wuhan për të hetuar origjinën e koronavirusit të ri që shkaktoi pandeminë.

Grupi arriti vonë në mëngjes me një kompani ajrore nga Singapori dhe pritej të kalonte në dy javë karantinë.

Ekipi u largua nga terminali i aeroportit përmes një tuneli plastik karantine të shënuar "kalimi i parandalimit të epidemisë" për të mbërriturit ndërkombëtarë dhe hipi në një autobus të mbyllur, i cili ruhej nga stafi i sigurisë me mjete të plota mbrojtëse.

Anëtarët e ekipit nuk folën me gazetarët, megjithëse u fotografuan nga mediat. Shtetet e Bashkuara, të cilat kanë akuzuar Kinën për të fshehur shkallën e shpërthimit të saj fillestar një vit më parë, kanë bërë thirrje për një hetim "transparent" të udhëhequr nga OBSH.

Ekipi mbërriti ndërsa Kina lufton me një ringjallje të rasteve në verilindje të saj pasi arriti për muaj për të zhdukur gati infeksionet e brendshme.

Një ekip ndërkombëtar i shkencëtarëve i udhëhequr nga Organizata Botërore e Shëndetësisë mbërriti të enjten në qytetin qendror të Kinës, Ëuhan për të hetuar origjinën e koronavirusit të ri që shkaktoi pandeminë.

Grupi arriti vonë në mëngjes me një kompani ajrore nga Singapori dhe pritej të kalonte në dy javë karantinë.

Ekipi u largua nga terminali i aeroportit përmes një tuneli plastik karantine të shënuar "kalimi i parandalimit të epidemisë" për të mbërriturit ndërkombëtarë dhe hipi në një autobus të mbyllur, i cili ruhej nga stafi i sigurisë me mjete të plota mbrojtëse.

Anëtarët e ekipit nuk folën me gazetarët, megjithëse u fotografuan nga mediat. Shtetet e Bashkuara, të cilat kanë akuzuar Kinën për të fshehur shkallën e shpërthimit të saj fillestar një vit më parë, kanë bërë thirrje për një hetim "transparent" të udhëhequr nga OBSH.

Ekipi mbërriti ndërsa Kina lufton me një ringjallje të rasteve në verilindje të saj pasi arriti për muaj për të zhdukur gati infeksionet e brendshme.

Ditari politik

Të fundit