Bota

“Janë testuar nga krizat”, ish-ambasadorët e SHBA letër të hapur Senatit: Pse duhet të konfirmohen Antony Blinken dhe Linda Thomas-Greenfield  

“Janë testuar nga krizat”, ish-ambasadorët e SHBA
ntony Blinken dhe Linda Thomas-Greenfield

Ish- ambasadorët e SHBA në vende të ndryshme të botës, përfshirë edhe ish-kryediplomatin amerikan në Tiranë, Aleksandër Arvizu, i kanë drejtuar Senatit një letër të hapur me qëllim që të konfirmojnë në detyrë Antony Blinken si Sekretar i Shtetit dhe Ambasadorja Linda Thomas-Greenfield si Përfaqësuese e Përhershme e SHBA në Kombet e Bashkuara.

Sipas ish-ambasadorëve, sy zyrtarët janë ekspertë të testuar nga krizat, të cilët do të rinovojnë udhëheqjen amerikane, do të rindërtojnë aleancat për të rivendosur besueshmërinë e SHBA në skenën botërore.

Letra e plotë:

Si ish-ambasadorë, jemi krenar të pohojmë mbështetjen tonë të fortë për nominimet e z. Antony Blinken si Sekretar i Shtetit dhe Ambasadorja Linda Thomas-Greenfield si Përfaqësuese e Përhershme e SHBA në Kombet e Bashkuara.

Shumë prej nesh kanë shërbyer me njërin ose me të dy të nominuarit dhe mund të vërtetojmë jo vetëm aftësitë e tyre të politikës së jashtme por edhe në forcën e tyre të karakterit.

Ne e nxisim Senatin që të konfirmojë me shpejtësi këto zyrtarë me përvojë në mënyrë që ata të jenë të gatshëm të shërbejnë në ditën e parë të Administratës së Biden.

Ata janë ekspertë të testuar nga krizat, të cilët do të rinovojnë udhëheqjen amerikane, do të rindërtojnë aleancat tona dhe partneritete dhe për të rivendosur besueshmërinë tonë në skenën botërore.

Z. Blinken - duke mbajtur postet më të larta të punëve të jashtme në Capitol Hill, në Shtëpinë e Bardhë, dhe si Zëvendës Sekretari i Shtetit - është një udhëheqës me përvojë. Ai i kupton sfidat me të cilat përballet dhe ka një vizion për të dy investimet në të fuqia punëtore dhe ringjallja e diplomacisë amerikane.

Ambasadorja Thomas-Greenfield, që ka shërbyer për 35 vjet në Shërbimin e Jashtëm, në katër kontinentet, është një nga diplomatet më me përvojë të Amerikës. Ajo ka trajtuar sfidat e politikave, përfshirë shërbimin e saj si zyrtare e lartë e Departamentit të Shtetit e ngarkuar me Afrikën gjatë krizës së Ebolës. Ajo gjithashtu sjell më shumë se një dekadë përvojë pune politikat e refugjatëve dhe migracionit, përfshirë punën në vijat e frontit të diplomacisë shumëpalëshe gjatë shërbimi i saj në Misionin e Sh.B.A në KB në Gjenevë.

Këto janë arsyet pse ne po e nxisim Senatin të veprojë sa më shpejt të jetë e mundur dhe konfirmoni të dy të nominuarit për të filluar punën e rivendosjes së Amerikanit udhëheqja dhe besueshmëria.

Lexo letrën e plotë

Ditari politik

Të fundit