Flash News

Bota

"Rastet e fruthit në mbarë botën u rritën me 79%"

"Rastet e fruthit në mbarë botën u rritën me 79%"

Organizata Botërore e Shëndetësisë shprehu sot shqetësimin për përhapjen e shpejtë të fruthit në mbarë botën, me më shumë se 306,000 raste të raportuara vitin e kaluar, një shifër që përfaqëson një rritje prej 79% në një vit.

Për shkak të këtij kërcimi, ne presim gjithashtu një rritje të numrit të vdekjeve në vitin 2023, por të dhënat nuk do të jenë të disponueshme deri në nëntor, tha gjatë informimit të gazetarëve Natasha Crowcroft, këshilltare teknike për fruthin dhe rubeolën në Organizatën Botërore të Shëndetësisë.

 

Të fundit