Debati me tensione në mesnatë, kryeministri Conte: I zhgënjyer për mungesën e konsensusit për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

ROME, ITALY - AUGUST 29: Giuseppe Conte, Italian Prime minister designate, leaves from Quirinal palace after being appointed by Italian President Sergio Mattarella for the formation of the new government, on August 29, 2019 in Rome, Italy. (Photo by Antonio Masiello/Getty Images)

Kryeministri italian, Giuseppe Conte është shprehur i zhgënjyer nga takimi i ditës së parë të samitit në Bruksel, lidhur me nisjen e bisedimeve për anëtarësim me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Para mbledhjes së Këshillit në ditën e dytë të samitit, Conte shpreson që ky zhgënjim mos të kthehet në dëshpërim për të dyja vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Jam shumë i zhgënjyer për mungesën e konsensusit për fillimin e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, të cilat u bllokuan nga Franca.

Shpresoj që ky zhgënjim dhe ankth nuk do t’i zhysë Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë në dëshpërim,” tha Conte, duke shtuar: “Italia gjithmonë do të jetë afër tyre “.