Flash News

Ditari i Opozitës

A do të bashkohet edhe LSI? Berisha jep detaje për protestën e 7 korrikut: Shqipëria në rrezik

A do të bashkohet edhe LSI? Berisha jep detaje për protestën e 7

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha ka folur për protestën e 7 korrikut. I pyetur nëse do t’i bashkohet edhe LSI-ja protestës, kryedemokrati tha se kjoë shtë revolta e të gjithë shqiptarëve.

Në një prononcim për mediat nga jashtë Parlamentit, Berisha u shpreh se ende nuk është vendosur se protesta e 7 korrikut do të jetë ose jo e vetmja gjatë verës.

Megjithëse sikurse është paralajmëruar për kampin blu kjo nuk do të jetë një verë e qetë. Berisha nënvizoi se sirenat e alarmit për Shqipërinë në rrezik po bien në të katër anët e vendit.

Berisha i ka mëshuar faktit se protestat janë aktualisht e vetmja zgjidhje për shqiptarët, duke iu kërkuar këtyre të fundit të ngrihen ndaj qeverisë për situatën që aktualisht po kalon vendi.

“Kjo protestë është e hapur për të gjithë shqiptarët dhe është në 7 korrik në ora 7 e darkës. Në Tiranë, në sheshin e saj më të mëdha. Tirana e tëra do derdhet. Para shqiptarëve në radhë të parë dhe do të protestohet ndaj qeverisë, parlamentit. Mund t’u them se me vendosjen e monizmit, dhe zhdukjen e check and balance, kushtetutshmëria ka rënë.

Do vendoset nëse do jetë protesta e vetme gjatë verës. Aty buroi nga shpirti i pjesëmarrësve një koalicion i paparë me shoqërinë civile. Me drejtuesit e lartë të PD është konsultuar data e protestës, por data i është lënë nderi, sepse kishte një takim me shoqërinë civile, dhe kjo nuk është vetëm protestë e PD, por e PD dhe shoqërisë civile. Duhej që data të gjente një miratim të plotë nga shoqëria civile. Ju e patë se si u duartrokit. Rama nuk është larguar, por do të largohet”, tha Berisha.

Të fundit