E-TJERA

Reshjet intensive në Shqipëri, Beci: Shkarkimet me minimum, nuk ndikon në zonën e nën Shkodrës

Reshjet intensive në Shqipëri, Beci: Shkarkimet me minimum, nuk ndikon

Drejtori i Përgjithshëm i KESH, Benet Beci ka njoftuar përmes një postimi në Facebook në profilin e tij zyrtar se në këto ditë me reshje të shumta shiu, KESH po administron situatën duke arritur të akumulojë në rezervuarët e Hidrocentraleve sasinë e shtuar të prurjeve gjatë orëve të fundit.

Reshjet intensive në Shqipëri, Beci: Shkarkimet me minimum, nuk ndikon

Njoftimi i plotë:

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare po administron situatën duke arritur të akumulojë në rezervuarët e Hidrocentraleve sasinë e shtuar të prurjeve gjatë orëve të fundit.

Prurjet totale janë 1900 m3/s. Shkarkimet nga porta e Hec Vau Dejës aktualisht janë 500m3/s, sasi kjo, që nuk ndikon në rritjen e nivelit të ujit në zonën e nën Shkodrës.

Nivelet e liqeneve janë:

• HEC Fierzë, 289.41 mmnd (296 mmnd niveli maksimal i liqenit)

• HEC Koman, 170.38 mmnd (176 mmnd niveli maksimal i liqenit)

• HEC Vau Dejës, 71.83 mmnd (76 mmnd niveli maksimal i liqeni)

KESH, po menaxhon situatën duke garantuar sigurinë e digave dhe furnizimin e plotë me energji elektrike të konsumatorit vendas. Gjithashtu do të vijojë bashkëpunimin me autoritetet përgjegjëse dhe do të mbajë të informuar në mënyrë transparente opinionin publik.

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare po administron situatën duke arritur të akumulojë në rezervuarët e...

Posted by Benet Beci on Monday, January 25, 2021

 

Ditari politik

Të fundit