Operatorët e transportit publik injorojnë paralajmërimin e bashkisë për heqje të licensës, as të hënën nuk dalin në punë

Kryebashkiaku Erion Veliaj disa ditë më para paralajmëroi operatorët e transportit publik se nëse nuk nisnin punën do të humbisnin licensën.

Por ata sërish nuk binden dhe  refuzojnë të nisin punën paravërisht paralajmërimit. Kërkesa e tyre është një pagë tjetër lufte prej 40 mijë lekësh të reja.

Sot kanë protestuar para ministrisë së transporteve. Ata nënvizuan se rikthimi është i pamundur edhe për shkak të  problemeve legale që shkakton protokolli anti-Covid.

“Ne pa pagë nuk kemi si fillojmë punë nuk kemi asnjë lekë për të filluar punë. Kam marrë vetëm 400 mijë lekë jam një familje prej pesë anëtarësh, dhe më duhen lekët për të mbajtur familjen”, ka thënë një operator.

“Në vend që shoqata të ngrejë pikën e parë dhe të thotë se duam pagën e dytë na nxjerrë mish për top. Ne pa marrë pagën e dytë, nuk fillojmë punë nuk kemi lekë për të paguar qiranë, shumë gjëra”, është shprehur një tjetër.

Po ashtu  nënkryetari i bashkisë së Tiranës, Arbi Mazniku paralajmëroi sot se nëse të hënën nuk fillojnë punën operatorët e tranportit publik do të gjobiten dhe më pas do u hiqet licenca.

“Në një situatë të tillë secili nga palët duhet të bëjë pjesën e vet, ne kemi bërë disa hapa, ku është marrë një vendim i këshillit, një pjesë e taksave për shërbimin janë hequr, nuk është gjë e thjeshtë.

 Dhe me kërkesën tonë, të gjithë njerëzit që ishin pjesë e shërbimit të transportit publik, shoferë, faturino u përfshinë të paga e luftës. Por kërkohet që kompanitë të bëjnë pjesën e tyre dhe nuk do të presin të dalin sikur kriza të mos ekzistonte. Transporti duhet të fillojë të hënën, kompanitë që nuk do të fillojnë do të penalizohen në përputhje me ligjin. Nëse dikush nuk ofron shërbimin fillon me gjoba dhe me pas me heqjen e licencave” tha Mazniku në intervistë për Report Tv.

Kujtojmë se një javë më para transporti ndërqytetas filloi punën por u penalizua për shkak të mosfunksionimit të transportit qytetas.