OSBE ul sërish në tryezë PS dhe PD për Reformën Zgjedhore, ku do të fokusohet diskutimi

Opozita jashtëparlamentare i është përgjigjur sërish ftesës së OSBE për t’u ulur në një tryezë me mazhorancën për Reformën Zgjedhore.

Ky takim ka nisur sot dhe ndryshe nga ai i pari, i mbajtur disa javë më parë, zhvillohet në nivel teknik me dyer të mbyllura.

Në tryezën e sotme, PD ka mandatuar dy përfaqësues, Ivi Kaso, Sekretar për Çështjet Zgjedhore dhe Muharrem Cakën.

Në tryezën e sotme diskutohet çështja e financimit të partive politike në fushatat zgjedhore, një pikë që ka ‘ndezur’ vazhdimisht debate mes forcave politike.

Opozita kërkon që shpenzimet e partive në fushatë të mbulohen në masën 100% nga shteti, duke shmangur kështu financimet private

Po ashtu, PD ka kërkuar si kusht që reforma të realizohet me praninë e ndërkombëtarëve, pasi nuk e njeh Komisionin e Posaçëm Parlamentar.

Ndërkaq, kujtojmë se palët po punojnë të ndara lidhur me draft-propozimet për reformën Zgjedhore, një nga kriteret e Bundestagut gjerman.