Arrestohet kryeministri i Bosnje-Hercegovinës, dyshohet për korrupsion në blerjen e respiratorëve nga Kina

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić naglasio je danas značaj usvajanja Strategije za borbu protiv korupcije za period 2016-2019 godina u Federaciji BiH. Foto FENA/Almir Razic

Është marrë në pyetje nga autoritetet kryeministri i Bosnje-Hercegovinës Fadil Novalic, për shkak se dyshohet për korrupsion pas blerjes së e 100 respiratorëve nga Kina për pacientët me coronavirus.

Bashkë me të u mor edhe kreu i mbrojtjes civile dhe pronari e një kompanie private e cila importoi 100 respiratorët.

Marrëveshja prej 5.4 milionë eurosh ngriti dyshime pasi një kompani frutash pa licensë, kishte marrë përsipër importin e pajisjeve mjekësore.